News

Noi atenționări meteo. Cod portocaliu și galben de furtuni în mai multe zone ale țării

Noi atenționări meteo au fost emise, joi dimineață, de ANM. Ce zone sunt vizate de codul portocaliu și galben de vreme rea
15.06.2023 | 10:48
Noi atentionari meteo Cod portocaliu si galben de furtuni in mai multe zone ale tarii
Noi atenționări meteo de la ANM. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noi atenționări meteo emise de ANM (Administrația Națională de Meteorologie), în cursul dimineții de joi. Vremea rea nu pare că vrea plece prea curând din România. În următoarele ore, ploile și furtunile își vor face apariția în mai multe zone ale țării.

Noi atenționări meteo de vreme rea. Când vor intra în vigoare

O nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare la ora 12:00. Aceasta va fi valabilă până la ora 21:00 pentru zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei, dar și în sudul Banatului.

ADVERTISEMENT

Conform meteorologilor, atenționarea „se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.”

Cod galben și portocaliu până vineri, la ora 12

Totodată, ANM a emis alte două coduri galben și portocaliu, care vor intra în vigoare în această seară la ora 21:00. Ambele avertizări meteorologice vor fi în vigoare până vineri, 16 iunie, la ora 12:00.

ADVERTISEMENT

În Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei vor fi ploi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Specialiștii spun că aversele vor aduce cantități de ape de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Codul portocaliu de ploi torențiale și cantități însemnate va afecta județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara, zone care au fost lovite de furia vremii și acum câteva zile.

ADVERTISEMENT

„În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara vor fi averse torențiale. Cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, a transmis ANM.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a atras atenția asupra faptului că instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în aproape toate regiunile, până la data de 19 iunie.

ADVERTISEMENT

Începând de săptămâna viitoare, temperaturile de vară își vor face simițită prezența. Ba chiar, valorile termice ar urma să fie peste normele specifice perioadei în anumite zone ale țării, potrivit specialiștilor.

ADVERTISEMENT