News

Noi detalii ies la iveală în cazul doctoriței românce ucisă în Franța. Ce au găsit anchetatorii în casa unui bărbat

Apar noi detalii în cazul doctoriței românce ucisă în Franța. Anchetatorii au un suspect dar și o ipoteză șocantă, pe lângă varianta tâlhăriei
06.12.2023 | 09:54
Noi detalii ies la iveala in cazul doctoritei romance ucisa in Franta Ce au gasit anchetatorii in casa unui barbat
Trupul femeii a fost găsit într-un apartament închiriat din Amiens Sursa foto: Google Maps
ADVERTISEMENT

Astfel, anchetatorii ar fi găsit mai multe bunuri ale doctoriței ucisă în Franța asupra unui bărbat și iau în calcul varianta unei tâlhării. În presa franceză se speculează că femeia ucisă ar fi avut legături cu o rețea de prostituție.

Noi detalii ies la iveală în cazul doctoriței românce ucisă în Franța

Anchetatorii au luat la puricat tot orașul francez Amiens în încercarea de a descoperi cine a ucis-o pe tânăra care urma să-și înceapă rezidențiatul. Oamenii legii le-au spus jurnaliștilor francezi că femeia a fost înjunghiată de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Aceștia au și un suspect, potrivit unor surse, citate de Observator, lănțișorul, inelul de logodnă, dar şi telefonul tinerei au fost recuperate de polițiști de la un bărbat din Franţa.

O publicație franceză vehiculează însă și o ipoteză șocantă. Tânăra ar fi închiriat apartamentul pentru prostituție. Ipoteza pare a fi pornit de la faptul că victima a fost găsită întinsă pe jos, doar în lenjerie intimă, iar în jurul ei ar fi fost găsite obiecte care ar sugera acest lucru.

ADVERTISEMENT

O altă publicație, Courrier Picard, citează un martor care ar fi apelat la serviciile unei prostituate ”cu accent străin” în același apartament în care a fost găsit trupul neînsuflețit al Doinei Jurcă, purtând urmele a mai multe lovituri de cuțit. Martorul a precizat, totuși, că doctorița nu era femeia cu care se întâlnise în urmă cu trei săptămâni.

”Sunt multe fete care lucrează ca prostituate în Amiens. Primesc un număr impresionant de invitații pe Facebook, iar de multe ori sunt fete din Europa de Est”, a declarat bărbatul sub rezerva anonimatului.

ADVERTISEMENT

În Franța, infracțiunea de racolare a fost abolită în 2016 și înlocuită cu incriminarea clienților persoanelor care practică prostituția. În conformitate cu articolul 132-11 din Codul penal, legea care sancționează “clientul” prostituției prevede o amendă de 1 500 de euro. În caz de recidivă, amenda este de 3.750 de euro, cu înscriere în cazierul judiciar.

Doina Jurcă va fi înmormântată sâmbătă

Logodnicul tinerei a ajuns în Franţa imediat cum a aflat că aceasta a fost ucisă. Prietenii Doinei deplâng pierderea acesteia. Se pare că femeia urma să se întâlnească cu o prietenă, fostă colegă la facultatea de Medicină din Galaţi. Potrivit surselor citate de Observator, tânăra nu a mai apucat să-şi întâlnească prietena.

ADVERTISEMENT

”De mic copil şi-a dorit să fie medic. Avea foarte multe planuri. Ea a vrut să dea examenul de rezidenţiat. O colegă de-ale ei cu care a învăţat ea la Galaţi a terminat rezidenţiatul acolo, în Franţa şi i-a propus şi ei să meargă acolo, la rezidenţiat”, a declarat pentru sursa citată Geanina, una dintre prietenele Doinei. Rudele se pregătesc acum de înmormântarea care va avea loc sâmbătă.

ADVERTISEMENT