News

Noi mesaje RO-Alert primite de cetățenii din Tulcea și Galați. Atacuri cu drone lansate de Rusia

După o perioadă de acalmie, cetățenii din Tulcea și Galați au primit din nou mesaje RO-Alert. Rusia a lansat noi atacuri cu drone la granița cu Ucraina.
14.12.2023 | 07:01
Noi mesaje ROAlert primite de cetatenii din Tulcea si Galati Atacuri cu drone lansate de Rusia
Atacuri cu drone rusești la granița României: mesaje RO-Alert primite de locuitorii din Tulcea și Galați. Sursa foto: Viața Liberă / X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În noaptea de miercuri spre joi, cetățenii din Tulcea și Galați au fost din nou avertizați prin mesaje RO-Alert. Forțele rusești au reluat bombardamentele cu drone la granița României cu Ucraina.

Atacuri cu drone rusești la granița României: mesaje RO-Alert primite de locuitorii din Tulcea și Galați

A fost un mijloc de săptămână cumplit pentru mai mulți locuitori ai Ucrainei. Miercuri dimineață, un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul. Au fost rănite zeci de persoane, potrivit primarului capitalei Ucrainei.

ADVERTISEMENT

S-au auzit mai multe explozii şi sirene de alertă aeriană: ”În cartierul Dniprovski al capitalei sunt 34 de răniţi. 15 dintre ei au fost internaţi, inclusiv doi copii. 19 au primit asistenţă medicală la faţa locului”, a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko pe rețeaua X.

Apoi, la orele serii și pe timp de noapte, invadatorii ruși au vizat Odesa. De această dată s-au folosit drone Shahed de proveniență iraniană. S-au raportat atacuri inclusiv asupra porturilor ucrainene Reni și Izmail, aflate la granița cu România.

ADVERTISEMENT

Dat fiind riscul ca spațiul românesc să fie lovit involuntar de aceste drone, autoritățile de la noi din țară au emis un mesaj de avertizare RO-Alert despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

”În urmă cu puţin timp a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Există indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniţei cu România sunt desfăşurate atacuri aeriene.

ADVERTISEMENT

Populaţia din zona de graniţă este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole şi este sfătuită să nu intre în panică şi să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii ISU Tulcea, potrivit presei locale.

Mesajul RO-alert a fost emis pe toată zona de nord a județului Tulcea dar și în zona de graniță cu Ucraina a județului Galați, notează cei de la Dobrogea TV.

ADVERTISEMENT

ro-alert tulcea galați atacuri drone rusia (1)

Atacurile cu drone din Odesa, soldate cu victime

Din păcate, în țara vecină, atacul de noaptea trecută al rușilor s-a soldat cu victime. Un bărbat de 42 de ani care a fost rănit într-un atac rusesc asupra Odesei a murit la spital.

Oleh Kiper, șeful Administrației Militare Regionale Odesa, a raportat acest lucru pe Telegram, potrivit Ukrinform. ”Din păcate, bărbatul rănit în bombardamentul rusesc a suferit un al doilea atac de cord. Angajatul de 42 de ani al unei instituții municipale a murit în spital”.

Presa ucraineană notează că doi angajați ai unei companii municipale de reparații auto au fost răniți, după ce resturi de la o dronă doborâtă au căzut pe teritoriul companiei într-un atac rusesc în noaptea de 13 spre 14 decembrie.

ADVERTISEMENT