News

Noi tensiuni în Coaliție, înainte de europarlamentare. Lucian Bode spune că PNL nu este „vagonul” la locomotiva PSD

Lucian Bode spune alianța cu PSD înseamnă și combaterea extremiștilor la europarlamentare. „PNL nu este în postura de vagon”
22.04.2024 | 15:07
Noi tensiuni in Coalitie inainte de europarlamentare Lucian Bode spune ca PNL nu este vagonul la locomotiva PSD
Lucian Bode spune că PNL trebuie să trimită pro-europeni la europarlamentare, nu pe cei cu „misiune de la Kremlin” / Foto: Facebook, Lucian Bode
ADVERTISEMENT

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a declarat, duminică, că liberalii nu sunt în postura de „vagon” în cadrul alianței cu PSD, ci coaliția a fost formată inclusiv pentru a ține departe forțele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European, la 9 iunie.

Lucian Bode: PNL nu este în postura de vagon, nici măcar în primul vagon după locomotivă

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a declarat, duminică, la lansarea candidaților liberali în județul Maramureș, că partidul nu este în postura de „vagon” în cadrul coaliției cu PSD. Bode a precizat că tocmai această alianță a fost făcută și pentru ca partide extremiste să fie ținute departe la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

ADVERTISEMENT

„Viziunea noastră de dezvoltare este una axată pe investiţii, pe administraţii responsabile şi pe măsuri care să uşureze viaţa întregii comunităţi, însă pe 9 iunie misiunea noastră electorală este ceva mai complexă. Sunt adeptul lucrurilor spune direct şi aşa o să fac şi acum: avem o alianţă cu PSD, însă Partidul Naţional Liberal nu este în postura de vagon, nici măcar în primul vagon după locomotivă.

Am construit această alianţă cu PSD astfel încât la alegerile europarlamentare din 9 iunie să-i ţinem departe pe extremiştii care bat la porţile Europei şi care vor să distrugă proiectul european”, declarat Bode.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al PNL a subliniat „obligația” PNL de a trimite în Parlamentul European „o echipă care să respecte valorile Uniunii Europene şi să apere interesele României”. „Să nu ne trezim că trimitem acolo oameni cu misiune primită în plic de la Kremlin care plimbă ursul prin România”, a adăugat el.

Pericolul extremismului și influenței Rusiei

La alegerile europene din 9 iunie, partidele extremiste, mai ales de extremă-dreapta riscă să pătrundă în multe țări, până la punctul de a perturba echilibrul politic, apreciază observatorii.

ADVERTISEMENT

Sondajele de opinie agregate arată că extrema dreaptă și populiștii ar putea să-și sporească semnificativ ponderea în Parlament. Aproape peste tot în Uniunea Europeană, aceste partide extremiste au vânt în pânze, încurajate de numărul tot mai mare de crize și temeri pe care partidele aflate la guvernare nu au putut sau nu au vrut să le abordeze.

În egală măsură, Rusia vrea să intervină în viața politică a țărilor europene, înainte de europarlamentare, unde partidele „anti-sistem” sau anti-atlantice conduc în sondaje.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva...
Locul din Europa care a fermecat o turistă. Se află la doar câteva ore de România: "Cel mai frumos loc din lume"
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Cel mai de succes post de radio din România. A spulberat concurența
Cel mai de succes post de radio din România. A spulberat concurența
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”