Fotbal intern

Norvegianul Kongshavn o îngroapă din nou pe Dinamo. A gafat la golul Astrei

13.04.2021 | 20:14
Norvegianul Kongshavn o ingroapa din nou pe Dinamo A gafat la golul Astrei
ADVERTISEMENT

Gudmund Kongshavn a gafat din nou, de această dată la meciul lui Dinamo din Cupa României împotriva Astrei, iar portarul norvegian venea după alte gafe făcute în ultimul meci din campionat, cu Academica Clinceni, 1-3.

Portarul norvegian a fost preferat în locul lui Rareș Enceanu, datorită experienței mai mari pe care o are față de tânărul goalkeeper al „câinilor”, însă pe teren nu a demonstrat o mare siguranță în favoarea echipei.

ADVERTISEMENT

Radu Paraschivescu a comentat evoluțiile lui Gudmund Kongshavn și consideră că sunt unii portari la Liga 2 care sunt mai buni decât norvegianul adus în iarnă de Dinamo.

Gudmund Kongshavn o îngroapă din nou pe Dinamo

Gudmund Kongshavn a făcut din nou o gafă mare în poarta lui Dinamo, de această dată în minutul 3 al semifinalei Cupei României cu Astra Giurgiu, când Sulejman Krpic a trimis la colțul scurt, iar norvegianul dintre buturile „câinilor” a avut un moment de ezitare inexplicabil, care a dus la deschiderea scorului.

ADVERTISEMENT

„E o greșeală de portar, nu ai voie să ai o reacție astfel de portar handbal-hochei, pe care un portar onest de Liga 2 nu le face. Sunt unii portari din Liga 2 care sunt peste ce are Dinamo acum”, a spus Radu Paraschivescu la TV DigiSport.

Gudmund Kongshavn a gafat incredibil și în partida dintre Dinamo și Academica Clinceni, scor 1-3, când a primit un gol direct din corner.

ADVERTISEMENT
  • 30 de ani este vârsta lui Gudmund Kongshavn

„Câinii” îl lăudau pe Kongshavn după debut

Debutul lui Gudmund Kongshavn a venit în meciul dintre CFR Cluj și Dinamo, atunci când „câinii” au jucat fără doi oameni din minutul 37. În acea partidă, norvegianul a apărat foarte bine și numai golul lui Bilel Omrani din minutul 80 a făcut ca Dinamo să piardă un meci în care a rezistat eroic.

La finalul disputei, Gigi Mulțescu îl felicita pe norvegian pentru debutul bun pe care l-a avut și credea că Gudmund Kongshavn este un transfer bun făcut de „câini” în iarnă:

ADVERTISEMENT

„Când ai numai copii portari, ai nevoie și de experiență. Și-a așteptat rândul și se vede ce portar cu experiență am luat”.

Și Kongshavn era mulțumit de debutul la Dinamo și remarca faptul că Liga 1 este peste prima ligă din Norvegia ca valoare a jucătorilor: Am vorbit mult cu Marius Nicolae, Dinamo are o istorie mare, niște suporteri extraordinari, am jucat mult în Norvegia și e o experiență bună pentru mine.

E primul meci pe care l-am jucat anul ăsta, am avut emoții. Impresia mea este că jucătorii români sunt mai tehnici decât cei din liga norvegiană”.

  • 100.000 de euro este cota de piață a lui Gudmund Kongshavn, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT