Sport

Ce note au primit Lionel Messi şi Kylian Mbappe după PSG – Real Madrid 1-0: “Singura dezamăgire a serii” / “A fost factorul X”

Lionel Messi şi Kylian Mbappe au fost protagoniştii serii în PSG - Real Madrid 1-0. Primul a ratat o lovitură de la 11 metri, în timp ce atacantul francez a marcat golul victoriei.
16.02.2022 | 01:14
Ce note au primit Lionel Messi si Kylian Mbappe dupa PSG  Real Madrid 10 Singura dezamagire a serii  A fost factorul X
Notele primite de Lionel Messi şi Kylian Mbappe după PSG - Real Madrid 1-0
ADVERTISEMENT

PSG a câştigat prima manşă a dublei cu Real Madrid, iar Kylian Mbappe a reuşit să iasă în evidenţă cu golul victoriei. De cealaltă parte, Lionel Messi a fost dezamăgirea serii, cu o prestaţie slabă şi cu un penalty ratat. La final, francezii nu l-au iertat pe starul argentinian.

Ce note a primit Lionel Messi după penalty-ul ratat din PSG – Real Madrid 1-0

Cei de la paristeam.fr i-au acordat nota 5 lui Lionel Messi, pe care l-au considerat singura dezamăgire a serii. “Nu a reuşit să fie decisiv. Un şut la poartă fără să pună pericol şi, mai presus de toate, un penalty ratat. A fost singura dezamăgire a serii”.

ADVERTISEMENT

Jurnaliştii de la Onze i-au dat tot 5 şi au făcut o comparaţie cu jocul lui Kylian Mbappe, vedeta serii în meciul PSG – Real Madrid 1-0. “A fost puţin găsit la începutul meciului. Nu a ştiut să influenţeze jocul lui PSG. O seară mult diferită de cea a lui Kylian Mbappe, care a făcut încă un meci mare”.

Mai duri au fost cei de la butfootballclub.fr, care i-au dat nota 4 lui Lionel Messi. “E vinovat pentru câteva mingi pierdute de PSG. După pauză a ratat un penalty care s-ar putea să se dovedească important”.

ADVERTISEMENT

Foot Mercato i-a acordat nota 4,5 fotbalistului argentinian. “Nu a convins de când a venit la Paris, dar în seara asta a arătat energie. Şi-a eliminat adversarii, dar a şi greşit câteva pase importante, în special către Mbappe. Peste toate, penalty-ul ratat. Pe final nu a mai fost inspirat”.

note L'Equipe
Notele din L’Equipe ale jucătorilor lui PSG

Ce note a primit Kylian Mbappe, eroul lui PSG în victoria cu Real Madrid

Kylian Mbappe a primit nota 8,5 pe site-ul paristeam.fr. “A înscris golul eliberator, însă a avut câteva ratări. A fost implicat în aproape toate fazele ofensive”.

ADVERTISEMENT

Cei de la Onze au lăudat travaliul lui Kylian Mbappe şi i-au acordat nota 8. “A fost factorul X al lui PSG, cam ca în tot sezonul. A obţinut penalty-ul ratat de Messi şi a fost mereu activ. A schimbat soarta meciului cu o incursiune de geniu, care a înşelat apărarea Realului”.

Tot 8 a primit şi de la jurnaliştii site-ului butfootballclub.fr, care au catalogat golul din minutul 90+4 drept unul extraordinar. “Atacantul francez a fost principalul pericol al lui PSG. În prima repiză, Messi s-a lansat perfect, dar a fost prea aproape de minge ca să-şi ajusteze şutul. Golul a fost de-a dreptul extraordinar”.

ADVERTISEMENT

Notat cu 8 de Foot Mercato, Kylian Mbappe a fost declarat omul meciului, însă nu doar pentru golul care a făcut diferenţa. “A fost la originea primei faze importante din startul meciului. Foarte activ în banda dreaptă şi incursiunile au adus penalty-ul. Din păcate, Messi l-a ratat. Mbappe a devenit din nou salvatorul lui PSG, după ce a trecut de Militao şi Vazquez”.

Neymar a fost evidenţiat, dar nu a primit notă

Intrat pe finalul meciului, în minutul 72, Neymar a fost evidenţiat, chiar dacă nu a primit notă. Jurnaliştii francezi au remarcat faptul că a luminat jocul lui PSG şi că a avut poftă de joc.

“S-a văzut că îi este foame de joc după prima atingere de balon. A fost motivat şi i-a presat de fiecare dată pe fundaşii Realului. S-a implicat şi în defensivă, unde a reuşit o intercepţie. Bomboana de pe tort a fost pasa decisivă la golul lui Mbappe. Neymar a revenit şi promite multe pentru meciul retur”, au scris cei de la Ouest France.


  • (P) Cota NETBET pentru Nantes – PSG: 1,47 este cota pentru ”2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT