News

Nou val de caniculă în România. Când se încălzește vremea din nou și când scăpăm de furtuni

Se observă o ușoră scădere a temperaturilor, însă valul de canicula revine în România. Când se va schimba vremea, potrivit ANM
31.07.2023 | 10:18
Nou val de canicula in Romania Cand se incalzeste vremea din nou si cand scapam de furtuni
ANM anunță un nou val de caniculă în România. sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM anunță un nou val de caniculă în România. Fenomenele extreme vor continua să fie prezente și în următoarele zile pe teritoriul țării. După ce la începutul acestui weekend ne-am confruntat cu un val de căldură, duminică și-a făcut apariția instabilitatea atmosferică în mai multe regiuni.

ANM anunță un nou val de caniculă în România

Astfel, până luni, 31 iulie, la ora 10:00, au fost valabile două avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi torențiale, potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

„Avem o avertizare meteorologică de cod portocaliu de precipitații în special pentru zona de munte, dar și partea de est a Transilvaniei și vestul Moldovei. Aceste fenomene vor contiua.

Ne așteptăm în continuare la cantități de apă de 50-60 de litri/mp în mai puțin de o oră, intensificări ale vântului 80-90 km la rafală, izolat căderi de grindină” a transmis, duminică seara, meteorologul ANM, Elena Mateescu, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

După furtuni, ne așteaptă un nou val de caniculă

Vestea bună este că în curând vom scăpa de furtuni, dar se întoarce canicula. Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, luni se observă o ușoră scădere a temperaturilor.

De exemplu, în vestul țării temperaturile nu vor trece de 29 de grade. Valori de maximum 33 de grade vor fi doar în sud-vestul țării, în Oltenia. De asemenea, aversele se vor muta, astăzi, în jumătatea de est a țării.

ADVERTISEMENT

Însă, după episodul de furtuni și răcire a vremii, canicula revine și în această săptămână. „Observăm nuanțele de roșu care semnifică tendința de încălzire și pe parcursul săptămânii”, a transmis Elena Mateescu, potrivit sursei citate.

Mai exact, spre finalul săptămânii se vor înregistra iarăși temperaturi ridicate, specifice zilelor caniculare. Prin urmare, temperaturile vor trece iarăși de 35 de grade în anumite zone ale țării.

ADVERTISEMENT

„Nuanțele de roșu aduc din nou temperaturi specifice unei zile de caniculă în țara noastră, pentru că vorbim deja de 36 de grade Celsius, astfel încât sfârșitul de săptămână aduce din nou vreme caniculară în zona țării noastre”, a adăugat reprezentantul ANM.

ADVERTISEMENT