News

Revin temperaturile caniculare și furtunile. Când se răcorește vremea, anunțul ANM

România va fi împărțită între caniculă și furtuni. Zonele afectate de fenomenele meteo. În câteva zile, vremea se schimbă din nou.
29.07.2023 | 13:55
Revin temperaturile caniculare si furtunile Cand se racoreste vremea anuntul ANM
Revin temperaturile caniculare și furtunile. sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Revin temperaturile caniculare și furtunile în acest weekend. România va fi împărțită, iarași, între căldură sufocantă și ploi torențiale. Astfel, după valul de aer rece, temperaturile vor fi din nou în creștere.

Revin temperaturile caniculare și furtunile

Sâmbătă și mai ales duminică, valorile termice vor fi ridicate, în special în sudul țării. Astăzi, maximele vor fi de 30 și chiar peste 30 de grade în zona menționată, dar și în vest. Duminică, se va instala canicula.

ADVERTISEMENT

Vor fi temperaturi de 35-36 de grade în Oltenia, Muntenia și posibil și în sudul Moldovei, potrivit meteorologului Adminstrației Naționale de Meteorologie (ANM), Alina Șerban.

Nu vor lipsi nici furtunile și ploile torențiale în nord, nord-est, centrul României, dar și în zona de munte. Începând de duminică, aceste fenomene se vor extinde și în alte regiuni.

ADVERTISEMENT

„Astfel de fenomene vor fi în extindere în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania, iar seara și noaptea și în celelalte regiuni și deja vom vorbi de cantități mai însemnate de apă peste 20-30, izolat peste 40 de litri pe metrul pătrat și de data aceasta și de vijelii și căderi de grindină”, a transmis meteorologul ANM la Antena 3.

Vremea se va răcori. Când vor scădea temperaturile

Episodul de caniculă va fi scurt, de această dată, potrivit ANM. Astfel, începutul săptămânii va debuta cu vreme răcoroasă. Valorile termice vor mai atinge 30 de grade doar în sudul României.

ADVERTISEMENT

„Toate acestea vor determina de altfel și o scădere a valorilor termice, astfel încât prima zi a săptămânii va debuta cu o vreme răcoroasă chiar pentru nordul și centrul teritoriului şi temperaturi de 30 de grade se vor mai înregistra doar în partea de sud a țării”, a adăugaat Alina Şerban.

În București, vremea va fi călduroasă în acest weekend, iar disconfortul termic va fi accentuat. Sâmbătă vor fi maxime de 33-34 de grade, urmând ca duminică să fie atinse valori de 35-36 de grade.

ADVERTISEMENT

În noaptea de duminică spre luni se va schimba vremea și în Capitală, când va ajunge un front atmosferic aici. Prin urmare, temperaturile vor fi în scădere și vor apărea fenomene de instabilitate atmosferică.

Potrivit meteorologului Alina Șerban, vremea se încălzește pe litoral, dar apa mării va rămâne rece. „Pe litoral se încălzește, chiar dacă apa mării va rămâne totuși rece. În aer vom avea valori termice de 27-28, mâine poate chiar 30 de grade și nu va ploua cel puțin astăzi și mâine în zona litoralului”, a mai spus Alina Șerban.

 

 

ADVERTISEMENT