ADVERTISEMENT
News

Noua aplicație Google îți poate pune telefonul pe butuci. Cum rezolvi problema rapid și eficient

Un nou update al aplicației Google vine la pachet cu probleme, însă există și o rezolvare rapidă pentru acestea.
Autor: George Stanciu | 22.06.2021 | 15:08
Noua aplicație Google îți poate pune telefonul pe butuci. Cum rezolvi problema rapid și eficient
Noua aplicație Google îți poate pune telefonul pe butuci. Cum rezolvi problema rapid și eficient. Sursa foto: pixabay.com.

Nu întotdeauna, un update pentru o aplicație are efectele scontate, ba chiar ar putea să facă mai mult rău decât binele intenționat de către dezvoltatori.

ADVERTISEMENT

Astfel de scăpări sunt inevitabile, dar cumva este mai dezamăgitor când se întâmplă la ”case mai mari.” În cazul de față, problema vine chiar de la dezvoltatorul sistemului de operare Android, gigantul Google.

Mai mult, aplicația vinovată de probleme cu telefoanele utilizatorilor este chiar aplicația Google. În urma unui update recent, aplicația nu mai funcționează, iar telefonul afișează o dată la câteva secunde enervantul mesaj ”Google keeps stopping.” În plus, mai niciuna dintre aplicațiile Google nu funcționează. Aplicații precum Lens, Discover Feed, Auto și Assistant se închid constant, chiar și dacă nu sunt folosite de către utilizator.

ADVERTISEMENT

Problema nu este specifică unui singur brand de telefoane; utilizatori cu diverse smartphone-uri se confruntă cu aceeași problemă odată ce update-ul a fost instalat pe telefon. Inițial, problema a apărut pe telefoane Pixel, Samsung și Motorola, însă și utilizatori de Huawei și Xiaomi se plâng de aceleași probleme.

Cum rezolvi problema aplicației Google

Pare că situația neplăcută apare odată cu update-ul v12.23.16.23, iar cea mai simplă rezolvare pe care o ai la îndemână este să faci un nou update, de data aceasta la versiunea beta a aplicației.

ADVERTISEMENT

Pentru a face asta, trebuie să devii membru pe canalul Beta din Play Store, iar ulterior vei putea face update la noua variantă a aplicației.

Ca să intri în canalul Beta al Google Play, trebuie să accesezi acest link și să apeși pe butonul ”Become a tester.” Poți intra și direct de pe telefon pe acest link, iar ulterior va trebui să cauți secțiunea ”Join the beta” și să apeși pe butonul ”Join.”

ADVERTISEMENT

Odată ce ai intrat în programul beta pentru aplicație, vei avea posibilitatea de a face un nou update aplicației. Astfel vei ajunge la varianta v12.24, care pare să nu aibă nicio problemă, arată sammobile.com.

Există și posibilitatea de a dezinstala update-ul aplicației, pentru a o forța să revină la o variantă mai veche. Problema cu această variantă este că va trebui să setezi din nou Google Assistant, iar unii utilizatori găsesc asta ca fiind un proces dificil, ce mănâncă timp.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!