News

Nouă medici de la o clinică de înfrumusețare din București, sub control judiciar. Sunt acuzați că au exercitat fără drept această profesie

Nouă medici de la o clinică de înfrumusețare din București au fost plasați sub control judiciar. Aceștia sunt acuzați de exercitarea fără drept a profesiei și înșelăciune.
06.06.2022 | 23:55
Noua medici de la o clinica de infrumusetare din Bucuresti sub control judiciar Sunt acuzati ca au exercitat fara drept aceasta profesie
Nouă medici de la o clinică de înfrumusețare din București, puși sub control judiciar de ÎCCJ. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În debutul acestei săptămâni, nouă medici de la o clinică de înfrumusețare din București au fost plasați sub control judiciar de procurori.

Nouă medici de la o clinică de înfrumusețare din București, puși sub control judiciar de ÎCCJ

Așa-zișii medici esteticieni sunt acuzați că au făcut operaţii estetice, fără să fie autorizați, la o clinică din Capitală. Ei sunt acuzați de înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 9 inculpați.

Din rândul lor fac parte cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie și un fizioterapeut.

ADVERTISEMENT

”Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, în anii 2020 şi 2021, în cadrul SC Swiss Hospital SRL, o clinică de înfrumuseţare din Bucureşti, inculpaţii ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege, efectuând diverse proceduri medicale unor pacienţi (de exemplu, procedură de volumizare buze, rinocorecţie, umplere cearcăne şi augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.), care ar fi fost induşi în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calităţii de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menţionată”, au transmis reprezentanţii PICCJ, într-un comunicat de presă.

Acuzații aduse clinicii din Capitală

ICCJ mai susține că pacienții ar fi fost induși în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calității de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menționată.

ADVERTISEMENT

În această speță a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de clinică, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și înşelăciune.

Din probele administrate a rezultat că respectiva clinică ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi.

ADVERTISEMENT

Firma SC Swiss HospitalSRL este şi ea anchetată pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată (10 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată (31 acte materiale).

Reamintim că în acest dosar, în iunie anul trecut, au avut loc zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 24 de judeţe, vizată fiind clinica de înfrumuseţare din Capitală.

ADVERTISEMENT
Tags: