Sport

Novak Djokovic s-a antrenat la Paris alături de Carlos Alcaraz. Video

Novak Djokovic s-a pregătit alături de Carlos Alcaraz la Masterul de la Paris. Analiza lui Casper Ruud. Sârbul a apărut și la Balonul de Aur.
31.10.2023 | 09:19
Novak Djokovic sa antrenat la Paris alaturi de Carlos Alcaraz Video
Novak Djokovic și Carlos Alcaraz încheie sezonul la Mastersul de la Paris. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic își încheie sezonul competițional la Masterul de la Paris, iar campionul a surprins după ce s-a antrenat cu rivalul său din circuitul ATP, Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic, antrenenamente alături de Carlos Alcaraz la Paris. Casper Ruud știe care e mare problemă a spaniolului

Numărul unu și numărul doi mondial au oferit o imagine unică la Paris, unde cei doi vor intra în competiție direct în turul al doilea. Este ultima competiție a sezonului pentru Djokovic și Alcaraz. Sârbul va juca împotriva lui Miomir Kecmanovic sau Toma Etcheverry, iar spaniolul cu Roman Safiuliun.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a fost caracterizat de către un alt jucător de top, Casper Ruud: „Cred că este mai matur. Pare mai mare, mai puternic din punct de vedere fizic. Evident, joacă atât de agresiv și de grozav, dar uneori pare că duce o luptă cu el însuși. Încearcă prea mult, cel puțin în viziunea mea”.

Norvegianul știe care e principala problemă a lui Alcaraz: „Nu o să îl critic mai mult pentru că e un jucător grozav. Dar câteodată, atunci când încerci loviturile alea nebunești e normal să încerci și mai mult. Dar cred că a înțeles că cele mai multe meciuri nu se câștigă jucând lovitură nebună după lovitură nebună.

ADVERTISEMENT

Este vorba mai mult despre stabilitate. Cred că joacă mai calm decât înainte, iar asta poate fi periculos atunci când puterea și inteligența se îmbină pe teren, așa cum am văzut anul acesta. Este o combinație grozavă”.

Novak Djokovic a fost prezent la Paris și la ceremonia de acordare a Balonului de Aur

Novak Djokovic a venit decernarea Balonului de Aur îmbrăcat la patru ace și a fost mai relaxat ca niciodată: „Balonul de Aur e un trofeu care nu trebuie ratat, e ceva special. Tatăl meu îmi spunea că fotbalul e cel mai popular sport și așa e. El a fost jucător profesionist pentru o perioadă. Nu puteam să lipsesc de la aceste eveniment, mă bucur să fiu aici în sfârșit. 

ADVERTISEMENT

Nu am fost niciodată. Nici la finala unui Campionat Mondial de rugby. Era păcat să ratez astfel de evenimente fiind în oraș pentru turneu. Sunt foarte fericit și chiar sunt un mare fan al fotbalului. E de departe cel mai popular sport și am crescut jucân și uitându-mă la fotbal. 

Noi, sârbii, avem un jucător care bate recorduri de goluri marcate, e vorba de Mitrovic, care acum joacă la Al Hilal. Ar fi extraordinar ca un sârb să câștige într-o zi Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Îl avem pe Tadici, căpitanul lui Ajax și al naționalei, Sergej Milinkovic-Savic, avem jucători extraordinari și sper că vor reuși performanțe la Campionatele Europene și Mondiale. E foarte greu să câștigi Balonul de Aur cu jucători precum Messi sau Haaland, deci nu știu dacă e realistic”. 

ADVERTISEMENT