News

O adolescentă din Călărași a încercat să se sinucidă în timpul orelor. Este al treilea caz grav petrecut în liceele din România, în doar două zile

Situație dramatică într-un liceu Călărași, acolo unde o adolescentă a încercat să se sinucidă în timpul orelor. A fost găsită de un profesor.
13.12.2023 | 16:11
O adolescenta din Calarasi a incercat sa se sinucida in timpul orelor Este al treilea caz grav petrecut in liceele din Romania in doar doua zile
O adolescentă din Călărași a încercat să se sinucidă. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O adolescentă din Călărași a încercat să se sinucidă, miercuri, 13 decembrie, în timpul cursurilor. Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la un liceu, a chiulit de la ora de matematică și a fost găsită în baie de un profesor de educație fizică.

O adolescentă din Călărași a încercat să se sinucidă

Încă o tentativă de sinucidere a avut loc într-un liceu din România, după ce în urmă cu o zi o elevă din Iași s-a aruncat de la etajul 2 al unei unități de învățământ. Cazurile au avut loc după tragedia petrecută în weekend, când două adolescente din Hunedoara s-au aruncat de pe un turn.

ADVERTISEMENT

Miercuri, o fată de 15 ani din localitatea Mânăstirea, a încercat să își pună capăt zilelor, în timp ce se afla în liceul în care învăță, din municipiul Călărași. Minora a încercat să își taie venele. Din fericire, a fost găsită la timp de un cadru didactic.

Reprezentanții liceului au sunat urgent la 112, iar la fața locului au ajuns atât polițiștii, cât și un echipaj medical. Potrivit cercetărilor, adolescenta de 15 ani și-a provocat răni în zona antebrațului drept.

ADVERTISEMENT

Fata nu se afla la prima tentativă de suicid

Ea a fost transportată la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Se pare că starea ei este stabilă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Tomek Alexandru Ioan, a precizat că fata avea cicatrici mai vechi pe brațe.

De altfel, reprezentanții liceului au confirmat pentru presa locală faptul că eleva este extrem de sensibilă și trecea printr-o perioadă dificilă. Părinții copilei au ajuns și ei la școală, spunând că se vor ocupa de situație.

ADVERTISEMENT

„Fata era în școală când s-a întâmplat. S-a ascuns în baie. Copilul este extrem de sensibil. Nu am motivat în niciun fel. Nu am încercat să-i creăm o stare de mai mare emoție decât cea pe care o trăia.

Efectiv, am încercat doar să o liniștim. Să-i spunem că o iubim, că suntem alături de ea, că e un copil bun, ceea ce nu e o minciună. Am speranțe mari că situația se va rezolva”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ pentru Călărași Press.

ADVERTISEMENT

Aceștia precizează că li s-a părut firesc să sune la 112, respectând procedura. Inspectoratul de Poliție Județean Călărași desfășoară cercetări pentru a stabili din ce cauză a vrut adolescența să se sinucidă.

 

ADVERTISEMENT