News

O aplicație interzice accesul persoanelor fără mască într-un liceu din Târgu Jiu

30.10.2020 | 09:57
O aplicatie interzice accesul persoanelor fara masca intrun liceu din Targu Jiu
Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu au creat o aplicație care interzice accesul persoanelor care nu poartă mască de protecție.

Elevii au început să lucreze la programul informatic în urmă cu câteva luni, iar primele teste s-au dovedit un succes.

ADVERTISEMENT

Colegii și profesorii se declară încântați de soluția implementată și le doresc succes creatorilor în dezvoltarea aplicației.

O cameră video și un laptop se asigură de respectarea normelor de prevenție

Grupul de elevi pasionați de robotică și inteligență artificială a lucrat câteva luni pentru a pune în practică un proiect ambițios. Cu ajutorul unui laptop și al unei camere video au reușit să interzică accesul în clădire persoanelor care nu poartă masca de protecție.

ADVERTISEMENT

 „Dacă e o persoană fără mască, nu acționează nimic, ușa rămâne închisă și lampa e roșie. Dacă persoana are masca, acces permis”, a declarat pentru Știrile PROTV Leontin Hăinaru, directorul liceului.

„A fost destul de complicat la început, necunoscând termenii, dar pe parcurs ne-am obișnuit. […] Ne-a luat câteva luni să-l facem”, a spus eleva Andreea Drăgănescu, una dintre creatoarele aplicației.

ADVERTISEMENT

Programul dă uneori rateuri, pentru că se află în faza de testare, acest lucru nu îi împiedică deopotrivă pe elevi și pe dascăli să fie încântați de el.

„Mai dă și erori, mai dă, până intră pe făgașul normal se mai întâmplă. E încă în probe”, a spus una dintre profesoarele de la liceu.

ADVERTISEMENT

„Funcționează cu succes și dorim spor și perfecționarea sistemului”, completează o colegă.

Colegii creatorilor aplicației spun că nu s-ar fi gândit niciodată că vor ajunge să nu le fie permis accesul dacă nu poartă mască, dar că nu vor încerca să păcălească programul pentru că este vorba despre sănătatea lor.

Creatorii programului și-a propus să lucreze la dezvoltarea lui, astfel încât, până la finalul anului, în școală să nu poată intra nici persoanele însoțite de animale de companie.

ADVERTISEMENT