News

O bătrână care suferise un AVC a murit după ce ar fi fost lăsată 8 ore să aștepte transferul. Trebuia dusă într-o clădire aflată la 20 de metri distanță

Familia unei bătrâne din Bacău acuză medicii că au lăsat-o să moară. Femeia a așteptat opt ore transferul în altă secție
16.07.2023 | 13:14
O batrana care suferise un AVC a murit dupa ce ar fi fost lasata 8 ore sa astepte transferul Trebuia dusa intro cladire aflata la 20 de metri distanta
Familia pacientei acuză echipa medicală de malpraxis Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Acuzații grave la adresa angajaților de la Spitalul de Județean din Bacău. Familia unei paciente în vârstă de 92 de ani acuză echipa medicală că a lăsat-o să moară după ce a suferit un AVC (accident vascular cerebral).

Bătrână cu AVC, moartă după ce ar fi fost lăsată 8 ore să aștepte transferul

Aparținătorii femeii decedate spun că aceasta ar fi fost lăsată să aștepte opt ore să fie mutată pe o altă secție a spitalului, o clădire aflată la doar 20 de metri distanță.

ADVERTISEMENT

Bătrâna de 92 de ani din Bacău a fost internată la Spitalul Județean după ce a acuzat dureri abdominale. Suspiciunile de infecție cu clostridium nu s-a confirmat și pentru că evoluția pacientei a fost una bună, aparținătorii au fost anunțați poate fi externată.

“Noi nu știm ce s-a întâmplat. Când s-a prezentat sora mea să o ridice în urma unui proces de externare, a constatat, cu stupoare, că bunica suferise un AVC și nu era nimeni lângă ea și nu a existat niciun control de specialitate”, a declarat nepotul bătrânei pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Rudele mai spun că din momentul în care au anunțat medicii și până la consultul final, au trecut opt ore. Între timp, bătrâna a paralizat, iar starea ei a devenit critică. Familia pacientei acuză medicii care s-au ocupat de ea că au lăsat-o să moară.

Acuzații de malpraxis

“Noi am venit să ridicăm un pacient care era cu o stare generală cu o zi înainte bună, care avusese un AVC și despre care nu mai știam nimic”, a mai adăugat nepotul femeii decedate.

ADVERTISEMENT

“Medicul curant a făcut vizita, a constatat diagnosticul, a făcut solicitare la CT și conform celor declarate de medic, a anunțat medicul neurolog. Medicul neurolog a sosit la consultul interclinic în decurs de 20-25 de minute de la data solicitării. Pentru că era un număr foarte mare de pacienți în urgență, la CT, a trebuit amânată această procedură.

Procedura este că pacientul în stare gravă cu accident vascular cerebral, trebuie transportat cu ambulanța, nu poate fi transportat pe targă și drept urmare s-a anunțat și ambulanța și a fost așteptată și ambulanța pentru a fi transportată la CT”, a declarat Valentina Stan, purtătorul de cuvânt al spitalului.

ADVERTISEMENT

Aparținătorii femeii acuză angajații spitalului de malpraxis și susțin că aceștia mint în legătură cu traseul pacientei. De asemenea, rudele pacientei decedate spun că au găsit leziuni pe corp provocate de asistentele care s-au comportat abuziv cu bătrâna.

ADVERTISEMENT
Tags: