News

Bătrână legată de pat într-un spital din Bacău. Rudele susțin că nu au fost anunțate

Familia unei bătrâne internată la Spitalul Județean de Urgență din Bacău acuză medicii că au legat-o de pat și au transferat-o la psihiatrie fără acordul lor.
04.03.2023 | 14:18
Batrana legata de pat intrun spital din Bacau Rudele sustin ca nu au fost anuntate
Spitalul Județean de Urgență din Bacău/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O bătrână a fost internată la spitalul din Bacău pentru anemie, însă medicii au dispus transferarea ei la secția de psihiatrie și legarea ei de pat, susțin fiica și ginerele femeii, potrivit Antena 3. Familia susține că nu a fost informată cu privire la aceste lucruri, iar starea femeii s-a înrăutățit.

Inițial, pacienta fusese internată la secția de Boli Interne a Spitalului de Urgență din Bacău, cu diagnosticul de anemie. Ulterior, a fost transferată la secția de psihiatrie a aceluiași spital și i s-au administrat sedative. „Arată ca o legumă, tremură, vorbește sub influența sedativelor care i-au fost făcute”, a declarat ginerele bătrânei.

ADVERTISEMENT

M-au legat cu un pansament și mi-au zis să nu fac gălăgie”, a spus, la rândul ei, bătrâna. În schimb, reprezentanții spitalului susține că legarea de pat a fost necesară întrucât femeia era foarte agitată. „Avem procedura de a imobiliza mâna pacienților care trebuie să primească un plan de tratament pentru a evita smulgerea branulei”, a afirmat doctorul care o îngrijea pe femeie.

Rudele susțin că nu au fost informate

De asemenea, familia reclamă și faptul că nu a fost anunțată privind transferul femeii de pe o secție pe alta. „Au dus-o la psihiatrie pe motivul să o liniștească până luni, iar apoi să-i facă înapoi transferul în secția de interne și să continue tratamentul”, a spus ginerele.

ADVERTISEMENT

Spitalul neagă și aceste acuzații. „Rudele pacientei care erau notate pe foaia de observație ca fiind desemnate să primească informații despre pacient, au fost informate pentru că aceste rude sunt sau cel puțin una dintre ele este chiar salariat a spitalului nostru”, a spus medicul curant al bătrânei.

Un scandal similar a izbucnit în urmă cu aproape zece ani, în 2014, la același spital, de data asta la secția de pediatrie. Atunci un copil a fost legat cu un ham de pat ca să nu se rănească. Decizia a fost luată întrucât nu exista suficient personal medical pentru supravegherea copiilor internați în secție.

ADVERTISEMENT

Copilul a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută. I-a fost schimbat de mai multe ori tratametul, în prezent boala fiind în involuţie”, a preciza directorul medical de la acea vremea, Aurelia Țaga.

Decizia de legare cu hamul a copilului a fost luată întrucât acesta nu era însoțit de mama lui, care era și ea internată, dar la secția TBC a spitalului din Bacău.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, s-a apelat la un dispozitiv din comerţ, special pentru copii de vârstă mică, prin care acesta a fost legat de pătuţ, însă care îi oferea libertatea de mişcare. S-a apelat la această metodă pentru a preveni accidentarea la cap sau la membre a băieţelului. Situaţia în care se apelează la astfel de metode este una de extremă urgenţă atunci când personalul medical este ocupat cu alţi copii în administrarea medicaţiei sau alimentaţiei”, a declarat Aurelia Ţaga.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”