Life

O bijuterie purtată de Prințesa Diana va fi scoasă la licitație. Suma uriașă cu care s-ar putea vinde

O bijuterie pe care a purtat-o Prințesa Diana va fi scoasă la licitație și s-ar putea vinde cu o sumă uriașă, de peste 100.000 de lire sterline.
29.12.2022 | 12:43
O bijuterie purtata de Printesa Diana va fi scoasa la licitatie Suma uriasa cu care sar putea vinde
O bijuterie purtată de Prințesa Diana s-ar putea vinde cu o sumă uriașă. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O bijuterie purtată de Prințesa Diana la câteva evenimente importante va fi scoasă la licitație la începutul lui ianuarie. Este vorba despre un pandantiv în formă de cruce.

O bijuterie purtată de Prințesa Diana va fi scoasă la licitație și s-ar putea vinde cu o sumă uriașă

Lady Diana a împrumutat bijuteria respectivă de la proprietar, fostul CEO al Asprey & Garrard, casa de la care și-a luat inelul de logodnă cu safire în 1981, anul în care a avut loc nunta cu Regele Charles, Prinț de Wales la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Luna viitoare, bijuteria purtată de mama Prinților William și Harry va fi scoasă la licitație la Sotheby’s din Londra.

Crucea a fost purtată de Prințesa Diana în mai multe ocazii. Este, posibil, cea mai impresionantă bijuterie pe care a purtat-o Lady Di de-a lungul timpului. Pandantivul este reliefat cu aur, argint, ametist și diamante.

ADVERTISEMENT

Naim Atallah însuși i-a împrumutat bijuteria prințesei, cu care avea o relație de prietenie. Ramsay Atallah, fiul acestuia, a decis acum să scoată crucea la licitație.

Sotheby’s se așteaptă ca bijuteria să fie vândută cu o sumă record, cuprinsă între 80.000 și 120.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

“Tatăl meu și Prințesa Diana erau prieteni și îmi amintesc că venea adesea să-l întâmpine în magazinul istoric de pe Regent Street, unde se aflau birourile lui și i-a cerut în mai multe rânduri să-i împrumute pandantivul din 1920, pe care îl iubea.”, a explicat Ramsay Atallah, notează mediafax.ro.

Diana a purtat crucea pe post de pandantiv pe un colier lung de perle, numit Colier Lacul Lebedelor.

Pandantivul a fost purtat de Diana la un bal de caritate din 1987. La momentul respectiv, prințesa a purtat și o rochie Catherine Walker în stil elisabetan, potrivit Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Bijuteriile pe care le-a purtat Prințesa Diana apar foarte rar de piață, așa că cei de la Sotheby’s sunt convinși că pandantivul în formă de cruce va avea un număr mare de ofertanți la licitație.

Potrivit casei de licitații, colierul a fost purtat doar de Prințesa Diana. Bijuteria nu a mai fost niciodată văzută în public după moartea Dianei din 1997.

ADVERTISEMENT