Life

25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Secretele din noaptea accidentului care i-a curmat viața la doar 36 de ani

Au trecut 25 de ani de la tragicul deces al Prințesei Diana. Care sunt secretele nopții în care iubita prințesă a murit. Cu cine se afla aceasta în mașină atunci când și-a pierdut viața.
31.08.2022 | 09:35
25 de ani de la moartea Printesei Diana Secretele din noaptea accidentului care ia curmat viata la doar 36 de ani
Au trecut 25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Foto Colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

Au trecut 25 de ani de la momentul tragic care a lăsat o lume întreagă în șoc: moartea Prințesei Diana, cunoscută ca Prințesa Inimilor. Iată secretele din noaptea accidentului rutier în care și-a pierdut viața.

Care era relația dintre Prințesa Diana și Dodi al-Fayed

Prințesa Diana a divorțat de Prințul Charles în 1996, primind acceptul Reginei pentru a face acest lucru. Relația dintre ei deja nu mai mergea demult, fiind multe probleme în căsnicia lor.

ADVERTISEMENT

Prințesa Diana și Dodi al-Fayed s-au cunoscut pe vremea când ea încă era măritată cu Prințul Charles, în 1986, la un meci de polo. Fiul milionarului egiptean juca în echipa adversă lui Charles.

Abia după divorțul dintre Prințul Charles și Prințesa Diana a început să se înfiripe ceva între cei doi, în 1997, când tatăl lui Dodi, Mohamed Al-Fayed i-a invitat pe prințesă alături de fiii săi să viziteze vila sa din St. Tropez.

ADVERTISEMENT

Acolo au ajuns să se cunoască mai bine Prințesa Diana și cel care avea să îi fie viitor iubit și alături de care avea să moară la scurt timp, în Paris.

Prințesa Diana și iubitul ei
Prințesa Diana și iubitul ei. Foto Hepta

Ce teorii există cu privire la noaptea fatidică din august 1997

Dodi și Prințesa Diana au plecat împreună din Sardinia spre Paris, acolo unde își petreceau multe weekenduri. Pe 30 august 1997, prințesa urma să rămână peste noapte la iubitul ei, în vila deținută de acesta.

ADVERTISEMENT

A doua zi, Prințesa Diana trebuia să se întoarcă la Palatul Kensington, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

Cei doi iubiți au luat cina la hotelul Ritz. Cum interesul în ceea ce o privește pe Prințesa Diana era mare, în fața restaurantului au apărut mulți papparazii, de care Dodi al-Fayed a încercat să scape.

ADVERTISEMENT

Astfel, el i-a spus șoferului său să ia mașina și să o ducă înapoi acasă, în încercarea de a-i ademeni pe fotografi în altă parte, iar Henri Paul, şeful securităţii de la Hotelul Ritz avea să îi conducă spre casă.

Pentru că mașina lor era plecată, Prințesa Diana și iubitul ei au închiriat o mașină care avea să îi ducă acasă. Șoferul gonea cu 200 de km/h în încercarea de a scăpa de papparazzi, dar în tuneul Pont de l’Alma, acesta a pierdut controlul volanului.

Dodi Fayed și Henri Paul au fost uciși pe loc, în timp ce Prințesa Diana și bodyguardul Trevor Rees-Jones au suferit răni grave.

Prințesa Diana a fost scoasă cu greu dintre fiarele contorsionate, ea fiind încă în viață. A fost transportată la spitalul Pitie-Salpetriere din capitala Franței, unde a fost tratată de Alain Pavie, președintele colegiului francez de chirurgi cardiovasculari.

La două ore de la sosirea ei la spital, Diana a fost declarată moartă, având doar 36 de ani.

Prinții Harry și William la înmormântarea mamei lor
Prinții Harry și William la înmormântarea mamei lor. Foto Hepta

Câți oameni au urmărit la TV funeraliile Prințesei Diana

Vestea morții Prințesei Diana a venit ca un șoc pentru întreaga lume, aceasta fiind adorată de popor și de presă. Funeraliile Prințesei Inimilor au fost urmărite de 2,2 miliarde de oameni, acestea fiind transmise în direct la TV.

Au fost un milion de britanici care au ieșit pe străzile Londrei și au condus-o pe ultimul drum pe Prințesă.

De altfel, momentul transmiterii înmormântării Prințesei Diana a fost numit cel mai urmărit eveniment transmis live.

Harry și William, cei doi copii ai Prințesei Diana, au fost puși în situația în care să meargă în spatele sicriului mamei lor, fără să plângă.

“Mama mea murise, iar eu trebuia să merg, o lungă bucată de drum, în spatele sicriului ei, înconjurat de mii de oameni ce mă urmăreau și milioane de oameni ce priveau la televizor în direct.

Nu cred că e bine să îi ceri unui copil să facă acest lucru, în orice context ar fi. Nu sunt de părere că în prezent ar mai trebui să se întâmple acest lucru”, s-a confesat Prințul Harry recent.

ADVERTISEMENT