News

O copilă de 3 ani a băut antigel și a ajuns la urgență. Micuța a fost lăsată nesupravegheată

O fetiță în vârstă de 3 ani a băut antigel în timp ce se juca nesupravegheată, astfel că a ajuns în stare gravă la spitalul de Urgență din Piatra-Neamț.
13.10.2023 | 10:57
O copila de 3 ani a baut antigel si a ajuns la urgenta Micuta a fost lasata nesupravegheata
O copilă de 3 ani a băut antigel și a ajuns la urgență. Foto: Inquam - Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Fetița, care locuiește în localitatea Răucești alături de familie, a fost transportată cu ambulanța la spital, după ce părinții disperați au sunat la 112 și au cerut ajutor. Mama fetei, în vârstă de 20 de ani, a fost cea care a descoperit-o pe copilă în stare de inconștiență, în curtea casei.

O copilă de 3 ani a băut antigel și a ajuns la urgență

“În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că în timp ce o tânără de 20 ani se afla în imobilul personal, din localitatea Răuceşti, ar fi găsit-o pe minora de 3 ani în curtea locuinţei, lângă o sticlă cu antigel.

ADVERTISEMENT

La faţa locului a fost solicitată prezenţa unui echipaj medical, care a preluat minora şi a transportat-o la o unitate medicală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu. Conform Agerpres, părinții s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, însă încadrarea juridică se poate schimba dacă micuța nu va supraviețui.

Tot după ce a consumat antigel a ajuns la spital și un bărbat în vârstă de 52 de ani din Botoșani, însă de data aceasta este vorba despre o tentativă de suicid. Bărbatul se afla pe o bancă în parc și discuta la telefon cu o persoană, care s-a dovedit a fi ulterior o femeie.

ADVERTISEMENT

Se pare că cei doi s-au certat, cel mai probabil din dragoste, astfel că bărbatul a decis să se sinucidă. Martor la întregul eveniment a fost paznicul parcului, cel care a sunat la 112. Victima se afla în Cornișa, o zonă cunoscută din Botoșani, când agentul de pază al parcului a fost martor la întreaga scenă.

Paznicul spune că bărbatul vorbea la telefon și a început să plângă din senin și să amenințe că se sinucide. Din fericire agentul de pază a intervenit imediat. Martorul spune că bărbatul făcuse spume la gură, iar în momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului starea bărbatului era deja gravă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost dus la spital, iar medicii sunt rezervați că acesta va reuși să scape cu viață. ”Vorbea la telefon, plângând, și zicea că se omoară. El nu m-a văzut, dar eu l-am urmărit când am auzit ce zice, eram într-o mașină.

Dintr-o dată, s-a pus în iarbă și nu se mai auzea nimic, doar se vedea lumina de la telefon și se auzea cum striga femeia de la telefon: măi, măi! Și m-am dus cu lanterna și l-am găsit cu antigelul lângă el, făcea spume, am sunat imediat la 112”, a declarat paznicul pentru presa locală din Botoșani.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost stabilizat și internat în stare gravă la ATI, iar medicii fac eforturi supraomenești pentru a-i salva viața. Din păcate medicii sunt sceptici că acesta va fi salvat, pentru că a consumat o cantitate mare de antigel, care are toate șansele să-i fie fatală.

ADVERTISEMENT