News

O creatură misterioasă a depus un ”ou de aur” în Oceanul Pacific: ”Este ca începutul unui film de groază”

Descoperire care trezește multe semne de întrebare, în Oceanul Pacific. O creatură misterioasă a depus ”un ou de aur”. Specialiștii admit că nu au idee despre originea ei.
09.09.2023 | 17:43
O creatura misterioasa a depus un ou de aur in Oceanul Pacific Este ca inceputul unui film de groaza
O creatură misterioasă a depus ”un ou de aur” în Oceanul Pacific: ”Este ca începutul unui film de groază”. Sursa foto: capturi Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Descoperire inexplicabilă pe fundul Oceanului Pacific. Un ”ou de aur”, despre care cercetătorii spun că ar fi fost depus de o creatură misterioasă, a fost descoperit în Alaska.

O creatură misterioasă a depus un ”ou de aur” în Oceanul Pacific: ”Este ca începutul unui film de groază”

La originea acestei descoperiri este Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA). Descoperirea a avut loc în timpul unei misiuni de cartografiere a habitatelor neexplorate din apele adânci din largul zonei Alaska. Cercetarea s-a realizat cu ajutorul unor vehicule operate de la distanță.

ADVERTISEMENT

În acest moment, oamenii de știință se declară intrigați și entuziasmați de descoperirea din 30 august. Ei recunosc că sunt nedumeriți de ceea ce ar putea fi, potrivit unei transmisiuni în direct a misiunii.

Are o gaură mare și veche în el”, spune un cercetător în timpul transmisiunii în direct. ”Deci, ceva a încercat fie să intre, fie să iasă. Sper doar că atunci când îl vom înțepa, ceva nu va decide să iasă atunci afară. Este ca începutul unui film de groază”, spune un altul, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

https://twitter.com/LandonMaccann/status/1700058739959611715?s=20

Pe imaginile surprinse de pe fundul oceanului, obiectul avea un aspect auriu. Acest lucru a fost atribuit reflexiei de la farurile submarinului. O fotografie a obiectului făcută în laborator arată o culoare maro-gălbuie.

https://twitter.com/CaldwellTasha0/status/1699697837720690690?s=20

Cercetătorii caută explicații privind originea acestui ”ou de aur”. Este cunoscut faptul că mai multe specii marine, inclusiv peștii de adâncime, cum ar fi rechinii, își depun ouăle pe fundul mării, ceea ce îi face mai puțin probabil să fie spălați de curenții oceanici.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință nu exclud ca o nouă specie marină să fi depus oul

Profesorul Kerry Howell, ecologist la Universitatea din Plymouth, a spus că nu este neobișnuit să descoperim noi specii în timpul misiunilor de explorare. ”În cei 20 de ani în care am explorat adâncurile mării, nu am văzut așa ceva. Este mereu interesant să văd lucruri noi și voi aștepta cu nerăbdare analiza eșantionului pentru a înțelege ce este de fapt.

Există multe, multe specii nedescoperite în marea adâncă, așa că acest lucru ar putea fi legat destul de ușor de o nouă specie” a spus cercetătoarea. Ea a adăugat că ”mergem pe posibilitatea să fie cu ou din cauza texturii. Se simțea cărnoasă și nu are nicio anatomie evidentă. Are o gaură în ea care sugerează că ceva a intrat sau a ieșit. Dar nu seamănă cu niciun ou pe care l-am văzut vreodată”.

ADVERTISEMENT

Dacă este un ou, întrebarea cu adevărat interesantă este de unde provine. ”Este destul de mare. Nu este un ou mic de pește. Acesta este un lucru evident”, mai spune Howell.

Testele ADN care vor fi efectuate în laborator ar trebui să poată stabili cărei familii de viață marină îi aparține acest ou. Este însă puțin probabil să fie posibil să se identifice o specie precisă, deoarece doar o mică parte din viața marină a fost secvențializată de oamenii de știință.

ADVERTISEMENT