News

O doctoriță a plătit din banii ei renovarea unui salon de la Maternitatea din Arad: ”Am vrut să fac o mică bucurie”

O doctoriță a renovat din banii săi un salon al Maternității din Arad, investind o sumă considerabilă în acest demers pentru a face fericite mămicile.
08.03.2023 | 20:20
O doctorita a platit din banii ei renovarea unui salon de la Maternitatea din Arad Am vrut sa fac o mica bucurie
Maternitate Arad, renovată din banii unui medic. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Doctorița a plătit peste 4.000 de euro pentru modernizarea acestui salon, care funcționează ca Secţie Clinică Obstetrică- Ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Medicul Ioana Vornic a vrut să facă acest gest de 8 martie, drept cadou oferit tuturor viitoarelor mămici.

O doctoriță a renovat din banii săi un salon de spital

Salonul renovat are două paturi și o baie, potrivit Adevărul. ”Ne desfăşurăm activitatea într-o clădire veche, revendicată de foştii proprietari. Eu mi-am dorit să ofer o mică bucurie, măcar pentru o parte dintre viitoarele mămici, care nasc aici. Mi-am propus şi am reuşit să modernizez unul dintre saloanele cu două paturi.

ADVERTISEMENT

Salonul este dotat cu grup sanitar propriu pentru a spori confortul pacientelor. Mă bucur că am reuşit să finalizăm aceste lucrări chiar înainte de 8 Martie, Ziua Mamei”, a fost transmis pe pagina de Facebook a spitalului din Arad.

Mândri de tine, dr. Ioana Vornic! De Ziua Mamei, colega noastră, dr. Ioana Vornic, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, a oferit un cadou deosebit, viitoarelor mame: a renovat și modernizat unul dintre saloanele cu două paturi din cadrul Secției Clinice Obstetrică- Ginecologie!

ADVERTISEMENT

Ne desfășuråm activitatea intr-o clădire veche, revendicată de foștii proprietari. Eu mi-am dorit să ofer o mică bucurie, măcar pentru o parte dintre viitoarele mămici, care nasc aici. Mi-am propus și am reușit să modernizez unul dintre saloanele cu două paturi. Salonul este dotat cu grup sanitar propriu pentru a spori confortul pacientelor.

Mă bucur că am reușit să finalizăm aceste lucrări chiar înainte de 8 Martie, Ziua Mamei, a explicat dr. Ioana Vornic, medic specialist obstetrică-ginecologie. Investiția s-a ridicat la 4.000 de euro, cheltuielile fiind suportate, integral, de către medicul Ioana Vornic”, au mai transmis reprezentanții spitalului.

ADVERTISEMENT

Maternitatea din Arad a ajuns în centrul atenției după ce medicul Furău Gheorghe se plângea public, într-o scrisoare în septembrie 2022, de situația creată în jurul acestui spital. ”Am sperat ca noua conducere a Consiliului Județean Arad după alegerile din anul 2016, va rezolva problemele de infrastructură ale sectorului medical, Aradul fiind unul din cele mai defavorizate județe, activitatea medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență desfășurându-se în peste 20 de locații.

Din păcate așteptările nu s-au confirmat și după hotărârea de relocare a Secției Oncologie Medicale pe str. Vicențiu Babeș a urmat o decizie controversată ( votul din Consiliul Județean a fost contestat datorită vicierii rezultatului prin participarea la vot a unei persoane fără drept ) privind mutarea Medicinei Legale inclusiv Morga în aceeași locație.

ADVERTISEMENT

Aradul deține un loc fruntaș pe țară în ceea ce privește bolile oncologice astfel încât a fost bugetat pentru construcția unei secții de radioterapie care va fi amplasată în curtea vechiului spital municipal. (…) Motivația acestei scrisori este urmarea publicării articolului – Noul Matern „intră la apă” în Jurnalul Arădean din data de 31.08 2022 în cadrul căruia există afirmația d-lui Președinte al Consiliului Județean Arad „…Doctorii au decis atunci ca viitorul Matern să fie, de fapt, un complex de secții, respectiv toate secțiile dedicate copiilor, dar și cele de Obstetrică și Ginecologie…”

În cadrul întâlnirii oficiale din data de 13.03.2017 am solicitat precizări și obținerea tuturor avizelor inclusiv de la DSP Arad pentru a evita situația penibilă când proiectul a fost anulat de DSP Arad ( vezi situația clădirii de pe str. Vicențiu Babeș și locația Grădiște ) . Din păcate și punctul de vedere al arhitecților cu experiență pe care l-am solicitat privind Complexul Materno-Pediatric a fost în multe privințe nefavorabil.

Aradul poate deveni un ”oraș model” cu un spital în mijlocul unui cimitir , oncologia medicală izolată de celălalte secții dar cu morga alături și cu radioterapia la distanță în mijlocul Spitalului Municipal și cu o Mega Maternitate într-un veșnic studiu de fezabilitate.( Oare pe banii cui?)…!”, scria renumitul medic.

ADVERTISEMENT
Tags: