News

O femeie din Caracal, condamnată pentru că a uitat că era măritată. În România mai sunt patru cazuri similare

O femeie din Caracal a ajuns să aibă dosar penal și condamnare cu suspendare din cauza faptului că s-a prezentat la starea civilă fără să țină cont că era deja căsătorită.
01.08.2022 | 17:22
O femeie din Caracal condamnata pentru ca a uitat ca era maritata In Romania mai sunt patru cazuri similare
Femeia din Caracal n-a fost atentă la numărul căsătoriilor și a plătit scump. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT

Femeia din Caracal se căsătorise cu acte în regulă încă din august 2005, dar în 2019, inima ei a început să bată cu putere pentru alt bărbat. A fost o dragoste atât mistuitoare încât la finalul acelui an a decis să se mărite a doua oară.

Femeia din Caracal nu e singura româncă acuzată de bigamie în 2022

Totuși, a făcut-o fără să încheie socotelile cu bărbatul alături de care își unise destinele în 2005. Și cum individul nu decedase, noua înfățișare de la starea civilă a atras atenția autorităților locale.

ADVERTISEMENT

Odată descoperită tărășenia, caracaleana a fost trimisă în judecată. A fost acuzată de bigamie și fals în declaraţii, iar în cele din urmă a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

În plus, inculpata va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, fie în cadrul primăriei municipiului Caracal, fie la Liceul Teoretic Mihai Viteazul.

ADVERTISEMENT

Totodată, judecătorii au anulat actul de căsătorie încheiat în Registrul de Stare civilă si păstrat în Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor de catre SPCLEP Caracal.

Bigamia, pedepsită cu muncă în folosul comunității

Conform jurnaliștilor de la ziuaconstanta.ro, decizia Judecătoriei Caracal nu este una definitivă, dar este puțin probabil că femeia va formula apel.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă a notat că pe portalul instanțelor de judecată există câteva dosare penale având ca obiect ”bigamia (art.376 NCP)”. În prim-plan apar trei inculpate și un inculpat din orașul Năvodari, județul Constanța.

Jurnaliștii constănțeni au remarcat că în cazul bărbatului a fost pronunțată o soluție. Astfel, magistrații l-au condamnat pe inculpat la şase luni de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

ADVERTISEMENT

În plus, la fel cum a pățit și femeia din Caracal, și bărbatul din Năvodari a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru 60 de zile.

El are două opțiuni în acest sens: Serviciul Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari sau Direcția de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa.

ADVERTISEMENT
Tags: