News

O iraniancă stabilită în ţara noastră, şocată de comportamentul românilor: “Nişte turci care încearcă să se comporte ca nişte italieni”. Video

Yelna trăieşte de doi ani în Timşoara, oraş unde s-a mutat de la Kuala Lumpur. Şocul cultural a fost imens, dar iranianca este încă fascinată de România.
09.03.2024 | 10:55
O iranianca stabilita in tara noastra socata de comportamentul romanilor Niste turci care incearca sa se comporte ca niste italieni Video
Yelna trăieşte de doi ani în România Foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Yelna este unul dintre numeroşii străini care au ales în ultimii ani să se stabilească în România. Motivul său este cât se poate de simplu, s-a căsătorit cu un român, dar povestea sa este unică şi plină de exotism.

Yelna spune că românii seamănă fizic cu populaţiile din Orientul Mijlociu

Experienţa de viaţă şi profesia de psiholog i-au permis Yelnei să facă o psihanaliză a poporului român, comparativ cu alte popoare pe care ea le-a întâlnit de-a lungul vieţii. Interesant este că ea a constatat că românii au luat câte puţin de la fiecare naţiune cu care a intrat în contact, toate acestea fiind condimentate cu un specific local de neegalat.

ADVERTISEMENT

“Numele meu este Yelna, sunt originară din Iran, jumătate iraniană, jumătate bengaleză. Am trăit toată viața în Malaezia, m-am căsătorit cu un român și acum sunt aici în România. Sunt doi ani de când sunt în România și m-am gândit că este un moment bun să vorbesc despre cum este viața mea aici.

Este atat de diferită de ceea ce auziți afară și lucrurile pe care le-ați auzit despre România comparativ cu a trăi aici”, îşi începe Yelna “psihanaliza”, într-o postare pe canalul său de Youtube.

ADVERTISEMENT

Prima impresie pe care şi-a făcut-o despre români a fost frapantă: mixul turco-italian din manifestările concetăţenilor noştri, semn că sutele de ani de suzeranitate otomană şi originea latină s-au îmbinat inseparabil în caracteristicile noastre naţionale. În plus, ea crede că fizionomia românilor este similară oamenilor din Orientul Mijlociu.

“Prima impresie pe care mi-am făcut-o în România atunci când m-am mutat aici: nu știam limba, nu știam nimic despre oameni, așa că mă uitam la ei cu atenție și i-am spus soțului meu, Alex, că parcă ar fi niște turci care încearcă să se comporte ca niște italieni.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu asta a fost prima mea impresie. Pentru că românii seamănă mult la fizionomie cu cei din Orientul Mijlociu. Nu vorbesc despre a fi blond sau nu. Pentru că și în Orientul Mijlociu avem oameni cu părul blond, dar trăsăturile feței, ochii, nasul, sprâncenele, toți arătau ca cei din Orientul Mijlociu, dar limba vorbită sună mai mult a spaniolă sau a italiană”, şi-a împărtăşit Yelna impresiile.

Totuşi, iranianca cu origini bengaleze a găsit în România destule caracteristici specifice spaţiului vest-european, în special în ceea ce priveşte arhitectura clădirilor. Ea este încă fascinată că practic într-o singură ţară poate practic regăsi mai multe ţări.

ADVERTISEMENT

Yelna, povestindu-şi impresiile despre România, în clipul de mai jos:

“Mergi prin sate sau prin diferite orașe din țară și întâlnești construcții, clădiri cu arhitectură germanică sau britanică, asta deși locuiești în România. Astfel că poți vedea diferite părți ale lumii, diferite părți ale Europei într-o singură țară, dar într-un context mult mai accesibil. Sunt aici de doi ani și încă nu am terminat de vizitat România”, mai spune Yelna.

ADVERTISEMENT