News

Clădirea din România care e considerată una dintre cele mai lungi din lume. Puțini români știu de ea

Această clădire din România e considerată ca fiind una dintre cele mai lungi din lume. Chiar și așa, puțini știu de ea.
06.02.2024 | 20:56
Cladirea din Romania care e considerata una dintre cele mai lungi din lume Putini romani stiu de ea
Clădirea din România care e considerată una dintre cele mai lungi din lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că o clădire din România e considerată ca fiind una dintre cele mai lungi din lume? Construcția ei nu este una întâmplătoare, ci de altfel a avut un scop în perioada în care Nicolae Ceaușescu era la putere.

Clădirea din România care e considerată una dintre cele mai lungi din lume

În România găsim o arhitectură destul de variată. Doar în marile orașe s-au păstrat anumite clădiri emblematice. În București spre exemplu avem Casa Poporului, care de altfel este o atracție pentru turiștii străini și nu numai.

ADVERTISEMENT

Știai însă că o clădire din România e considerată ca fiind una dintre cele mai lungi din lume? Se află tot în București și poate ai trecut pe lângă ea de multe, dar nu ai fost atent la acest detaliu.

Deși multe persoane acordă o atenție sporită clădirilor înalte, care se găsesc fie în China, fie în Dubai, ori în New York, puțini sunt atenți la clădirile ceva mai lungi, care pot ascunde o poveste.

ADVERTISEMENT

Clădirea din România considerată una dintre cele mai lungi din lume se află pe un bulevard celebru din București. Nicolae Ceaușescu a dărâmat cu decenii în urmă casele de la stradă și a ales să construiască niște clădiri impunătoare.

Fostul mare dictator a vrut blocuri lungi, înalte, dar și compacte. De asemenea, și-a dorit să nu se mai vadă nimic în spatele lor. Și tocmai din acest motiv, acestea se întind pe sute de metri.

ADVERTISEMENT

Cele mai lungi clădiri din București

Unde se află clădirea din România considerată una dintre cele mai lungi din lume? Este vorba despre blocurile de pe Bulevardul Unirii, la Fântâni. Poate nu ai observat, dar ele vin de o parte și de cealaltă.

Și nu, nu este vorba despre mai multe blocuri, ci doar despre două. Unul dintre ele începe în Piața Constituției. El se întinde pe tot Bulevardul Unirii, cotește fără să se oprească prin Piața Unirii, apoi încă o dată pe Splaiul Independenței.

ADVERTISEMENT

Blocul nu se termină doar aici și mai continuă și pe strada Sfinții Apostoli, unde se termină. Iar în total, clădirea din România considerată una dintre cele mai lungi din lume are 860 de metri.

Cel de-al doilea bloc în schimb, este ceva mai scurt. Mai exact, acesta măsoară doar 550 de metri. Chiar și așa, vorbim totuși despre un record când vine vine vorba de lungimea unei singure clădiri.

Și aceasta nu este singura clădire lungă din București. Mai sunt clădiri de sute de metri și pe Calea Victoriei, dar și pe Știrbei Vodă. Cu toate astea, puține persoane au acordat atenție acestui detaliu.

Menționăm faptul că cea mai lungă clădire din lume se află în Ucraina, la Lutsk. Aceasta a fost construită prin anii 70 de comuniști, pe străzile Sobornosti și Molodi. O altă clădire cu o lungime de peste 1 kilometru se află tot în Ucraina, în Kiev.

Alte clădiri lungi se găsesc în Viena, dar și în Belgrad. De asemenea, în Polonia, mai exact în Gdansk există un bloc cu o lungime de 850 de metri. Aici, mii de persoane locuiesc.

ADVERTISEMENT