Sport

O legendă a campioanei CFR Cluj și-a anunțat retragerea. Mesaj ”înțepător” pentru rivalele ardelenilor: ”Numărați până la cinci”

Unul dintre fotbaliștii legendari ai campioanei CFR Cluj și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal. A câștigat nu mai puțin de 12 trofee cu gruparea feroviară și a transmis un mesaj rivalelor ardelenilor.
06.06.2022 | 15:16
O legenda a campioanei CFR Cluj sia anuntat retragerea Mesaj intepator pentru rivalele ardelenilor Numarati pana la cinci
ADVERTISEMENT

A fost unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei CFR Cluj în ultimii 15 ani. A câștigat nu mai puțin de șase titluri de campion, iar Dan Petrescu i-a transmis că îl așteaptă în staff-ul lui. Juan Emmanuel Culio și-a anunțat retragerea.

Eroul de pe Olimpico a pus ghetele în cui

Juan Emmanuel Culio va rămâne în istoria campioanei CFR Cluj. A jucat în 244 de meciuri, în toate competițiile pentru ardeleni, în trei perioade diferite, și a câștigat 12 trofee.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 39 de ani, argentinianul care a adus prima victorie din istorie a CFR-ului în Liga Campionilor 2-1 pe Olimpico, cu AS Roma, în 2008, s-a retras. De această dată definitiv spune fotbalistul.

Ar fi vrut și simțea că ar fi putut să mai joace fotbal, dar problemele de sănătate ale soției, care luptă de ani de zile cu o boală necruțătoare, l-au adus în faza în care a decis că ”Sportul Rege” nu mai are loc în viața lui.

ADVERTISEMENT

”Mi-am pus ghetele în cui, cum spuneți voi. Eram foarte obosit psihic și intenția mea era să mă retrag de la CFR. Asta s-a și întâmplat până la urmă, chiar dacă nu exact cum mi-aș fi dorit.

Adevărul e că ultimii doi-trei ani au fost extrem de dificili. Mulțumită familiei și lui Dumnezeu am reușit să depășim momentul și să încercăm să mergem înainte.

ADVERTISEMENT

Soția mea e foarte bine, e totul în regulă. Adevărul este că ea e o luptătoare. Am făcut tot ceea ce putea fi făcut să-i fiu alături, să treacă prin lupta asta. A fost o etapă foarte dificilă, dar mulțumesc Cerului că am reușit să trecem peste”, a povestit Culio, pentru GSP.ro.

S-a retras oficial, dar mai vrea un ultim meci… la CFR Cluj

Juan Emmanuel Culio nu este la prima retragere. În primăvara anului trecut, pe când era legitimat la Quilmes, în țara natală, Culio și-a mai anunțat odată retragerea.

ADVERTISEMENT

Problemele de sănătatea ale soției au fost invocate și atunci. După mai puțin de șase luni, în septembrie 2021, argentinianul semna un nou contract cu CFR Cluj.

Din nou starea precară și evoluția boli jumătății lui l-au determinat să plece intempestiv de la campioana României. Fostul fotbalist spune, însă, că se va întoarce la Cluj și că speră că va juca meciul de retragere în tricoul echipei la care a cunoscut gloria sportivă.

”Voi reveni la Cluj pentru fani, sper că pentru un meci de retragere. Când am venit ultima oară în România familia rămăsese în Argentina. Erau momente foarte grele pentru noi. Nu mi-a plăcut deloc. Am rezistat doar trei-patru luni și m-am întors”, a mai spus argentinianul.

Mesaj fără echivoc pentru adversarii și contestatarii campioanei CFR Cluj

Juan Emmanuel Culio a fost achiziționat de CFR Cluj în 2007 de la gruparea chiliană La Serena. Un an mai târziu cucerea primul din cele 6 titluri de campion cu feroviarii clujeni.

Argentinianul cere mai mult respect pentru față de CFR, din partea adversarilor și a contestatarilor și nu este de acord cu ideea că vișiniii sunt echipa care s-a consacrat datorită greșelilor de arbitraj în favoarea ei.

”În România așa a fost întotdeauna: când o echipă iese campioană se spune că niciodată nu e din meritul propriu. Se vorbește mereu că a câștigat cu ajutorul arbitrilor. E lipsă de respect și de fair-play. 

Dacă CFR a ieșit 5 ani la rând campioană, asta s-a întâmplat fiindcă a meritat, nu pentru că ar fi fost ajutată. Cinci ani la rând, oameni buni!

Numărați până la 5 și obișnuiți-vă cu ideea că CFR e o campioană meritorie. Acest club merită mai mult respect din partea tuturor”, a adăugat Culio.

ADVERTISEMENT
Tags: