Sport

O legendă a campioanei CFR Cluj și-a anunțat retragerea. Mesaj ”înțepător” pentru rivalele ardelenilor: ”Numărați până la cinci”

Unul dintre fotbaliștii legendari ai campioanei CFR Cluj și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal. A câștigat nu mai puțin de 12 trofee cu gruparea feroviară și a transmis un mesaj rivalelor ardelenilor.
06.06.2022 | 15:16
O legenda a campioanei CFR Cluj sia anuntat retragerea Mesaj intepator pentru rivalele ardelenilor Numarati pana la cinci
ADVERTISEMENT

A fost unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei CFR Cluj în ultimii 15 ani. A câștigat nu mai puțin de șase titluri de campion, iar Dan Petrescu i-a transmis că îl așteaptă în staff-ul lui. Juan Emmanuel Culio și-a anunțat retragerea.

Eroul de pe Olimpico a pus ghetele în cui

Juan Emmanuel Culio va rămâne în istoria campioanei CFR Cluj. A jucat în 244 de meciuri, în toate competițiile pentru ardeleni, în trei perioade diferite, și a câștigat 12 trofee.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 39 de ani, argentinianul care a adus prima victorie din istorie a CFR-ului în Liga Campionilor 2-1 pe Olimpico, cu AS Roma, în 2008, s-a retras. De această dată definitiv spune fotbalistul.

Ar fi vrut și simțea că ar fi putut să mai joace fotbal, dar problemele de sănătate ale soției, care luptă de ani de zile cu o boală necruțătoare, l-au adus în faza în care a decis că ”Sportul Rege” nu mai are loc în viața lui.

ADVERTISEMENT

”Mi-am pus ghetele în cui, cum spuneți voi. Eram foarte obosit psihic și intenția mea era să mă retrag de la CFR. Asta s-a și întâmplat până la urmă, chiar dacă nu exact cum mi-aș fi dorit.

Adevărul e că ultimii doi-trei ani au fost extrem de dificili. Mulțumită familiei și lui Dumnezeu am reușit să depășim momentul și să încercăm să mergem înainte.

ADVERTISEMENT

Soția mea e foarte bine, e totul în regulă. Adevărul este că ea e o luptătoare. Am făcut tot ceea ce putea fi făcut să-i fiu alături, să treacă prin lupta asta. A fost o etapă foarte dificilă, dar mulțumesc Cerului că am reușit să trecem peste”, a povestit Culio, pentru GSP.ro.

S-a retras oficial, dar mai vrea un ultim meci… la CFR Cluj

Juan Emmanuel Culio nu este la prima retragere. În primăvara anului trecut, pe când era legitimat la Quilmes, în țara natală, Culio și-a mai anunțat odată retragerea.

ADVERTISEMENT

Problemele de sănătatea ale soției au fost invocate și atunci. După mai puțin de șase luni, în septembrie 2021, argentinianul semna un nou contract cu CFR Cluj.

Din nou starea precară și evoluția boli jumătății lui l-au determinat să plece intempestiv de la campioana României. Fostul fotbalist spune, însă, că se va întoarce la Cluj și că speră că va juca meciul de retragere în tricoul echipei la care a cunoscut gloria sportivă.

”Voi reveni la Cluj pentru fani, sper că pentru un meci de retragere. Când am venit ultima oară în România familia rămăsese în Argentina. Erau momente foarte grele pentru noi. Nu mi-a plăcut deloc. Am rezistat doar trei-patru luni și m-am întors”, a mai spus argentinianul.

Mesaj fără echivoc pentru adversarii și contestatarii campioanei CFR Cluj

Juan Emmanuel Culio a fost achiziționat de CFR Cluj în 2007 de la gruparea chiliană La Serena. Un an mai târziu cucerea primul din cele 6 titluri de campion cu feroviarii clujeni.

Argentinianul cere mai mult respect pentru față de CFR, din partea adversarilor și a contestatarilor și nu este de acord cu ideea că vișiniii sunt echipa care s-a consacrat datorită greșelilor de arbitraj în favoarea ei.

”În România așa a fost întotdeauna: când o echipă iese campioană se spune că niciodată nu e din meritul propriu. Se vorbește mereu că a câștigat cu ajutorul arbitrilor. E lipsă de respect și de fair-play. 

Dacă CFR a ieșit 5 ani la rând campioană, asta s-a întâmplat fiindcă a meritat, nu pentru că ar fi fost ajutată. Cinci ani la rând, oameni buni!

Numărați până la 5 și obișnuiți-vă cu ideea că CFR e o campioană meritorie. Acest club merită mai mult respect din partea tuturor”, a adăugat Culio.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Trăim zi de zi cu cea mai periculoasă insectă. Omoară cei mai mulți...
Trăim zi de zi cu cea mai periculoasă insectă. Omoară cei mai mulți oameni
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici