Fotbal international

O legendă a lui Real Madrid, gata să-i ia locul lui Zinedine Zidane. Și Joachim Low este pe lista posibililor înlocuitori

01.04.2021 | 08:24
O legenda a lui Real Madrid gata sai ia locul lui Zinedine Zidane Si Joachim Low este pe lista posibililor inlocuitori
ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane intră, la sfârșitul actualului sezon, în ultimul an de contract. Oficialii de pe Santiago Bernabeu speră ca Zizou să-și prelungească angajamentul, dar au pregătit și variantele de înlocuire.

Un fotbalist de legendă a grupării ”Blanco” este una dintre opțiuni, dar și selecționerul Germaniei, Joachim Low este una dintre variantele luate în calcul de oficialii clubului din capitala Spaniei, conform cotidianului AS.

ADVERTISEMENT

Însă, până să se ia o eventuală decizie în acest sens, conducătorii lui Real Madrid speră ca tehnicianul francez să accepte oferta de prelungire a contractului scadent în vara anului 2022.

Un fost ”galactic” cu peste 600 de meciuri este prima opțiune

Dacă Zinedine Zidane va decide să pună capăt aventurii la Real Madrid, prima opțiune de înlocuire este Raul Gonzales, opțiune care ar fi agreată de marea majoritate a fanilor ”Blanco”.

ADVERTISEMENT

Cunoscut drept Raul, în vremea în care marca gol după gol pentru Real Madrid, Raul Gonzales activează și în prezent în cadrul clubului, fiind antrenor la echipa U19 a Realului.

De altfel, între Zizou și Raul există o serie de similitudini care îl transformă pe ultimul în candidatul ideal pentru poziția de antrenor al primei echipe.

ADVERTISEMENT

Raul și Zidane au cariere în oglindă la Real Madrid

Și Zinedine Zidane și Raul Gonzales au fost jucători emblematici pe Santiago Bernabeu și amândoi și-au început carierele de antrenori la grupele de copii din cadrul Academiei din Madrid.

Ca fotbalist, Raul a evoluat pentru Real în peste 600 de meciuri, în toate competițiile, și a cucerit, între altele, 6 titluri de campion al Spaniei și de trei ori Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Zidane Zidane are și el un titlu și un trofeu al Ligii Campionilor, ca jucător, dar și-a îmbogățit palmaresul cu alte trei trofee supreme în fotbalul continental intercluburi, ca antrenor, în perioada 2016-2018, la care a mai adăugat și două titluri în La Liga (2017 și 2020).

Campion mondial cu Germania, Joachim Low este a doua opțiune

A doua opțiune pentru postul de antrenor al lui Real Madrid, ce ar putea rămâne vacant în vara lui 2022, este Joachim Low. Aparent un antrenor fără anvergura de marketing a lui Zinedine Zidane sau Raul Gonzales, neamțul este unul dintre cei mai apreciați selecționeri.

Activitatea lui Low la echipe de club a fost relativ scurtă, între 1994-2004, iar cele mai importante nume pe care le-a pregătit au fost VFB Stuttgart și Fenerbahce. În 2004 a intrat în staff-ul echipei naționale a Germaniei, iar din 2006 este selecționerul acesteia.

A cucerit Cupa Mondială în 2014 și le-a condus pe ”panzere” în finalele din 2006 și 2010. La nivel European, cu Ioachim Low selecționer, Germania a disputat o finală, în 2008 și două semifinale, în 2012 și 2016.

ADVERTISEMENT