News

O navă românească a fost avariată de bombardamentele ruşilor, în portul Reni. Reacţia MAE

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că o navă românească a fost implicată în incidentul din portul ucrainean Reni.
25.07.2023 | 16:15
O nava romaneasca a fost avariata de bombardamentele rusilor in portul Reni Reactia MAE
O navă românească a fost avariată de bombardamentele ruşilor. Colaj Fanatik/ sursa foto: captura Observator
ADVERTISEMENT

O navă românească a fost avariată de bombardamentele ruşilor, în portul Reni, care au avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropiere de România. Anunțul oficial a fost făcut, marți, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

O navă românească a fost avariată în portul Reni

Reprezentanții MAE s-au autosesizat după ce au apărut informații conform cărora în incident a fost implicată nava din țara noastră. Potrivit acestora, nu au fost cetățeni români răniți în urma bombardamentelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nava a fost avariată ușor. După atacul cu drone, echipajul și-a continuat drumul. „Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în urma informațiilor din presă referitoare la incidentul în care a fost implicată o navă românească în portul Reni din Ucraina în dimineața zilei de 24 iulie 2023.

A întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile ucrainene competente din regiune, pentru informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor implicate, precum și împrejurările în care s-a produs incidentul”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT

Atacul a avut loc la 12 kilometri de Galați

Amintim că în noaptea de 23 spre 24 iulie, Rusia a lansat un atac cu drone asupra regiunii Odesa, din Ucraina. Porturile Reni și Ismail au fost bombardate, atacul având loc la circa 12 kilometri de Galați. Șase oameni au fost răniți.

Vizate au fost rezervoarele petroliere, dar și echipamentele oferite de NATO Ucrainei pentru a face față războiului început de Moscova. Totodată, a fost distrus un depozit cu cereale, potrivit comandamentului militar ucrainean.

ADVERTISEMENT

Nouă drone ar fi lovit portul, iar trei au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. De altfel, șase nave din România care erau în portul Reni au traversat Dunărea pentru a ajunge pe teritoriul țării noastre.

Martori la incidentul grav au fost mai mulți marinari români care au povestit că au trecut prin clipe de groază. „Am crezut că a intrat cineva peste noi. Au început să cadă lângă noi, lângă podul rulant.

ADVERTISEMENT

Căpitanul a decis să fugim de acolo. (…) Am ieşit în faţa altei nave, dacă eram în spatele ei eram morţi acum. Am trăit nişte momente groaznice.”, a transmis unul dintre aceștia, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT