News

O nouă metodă de înșelăciune. Cum sunt păcăliți românii să doneze bani pentru Fâșia Gaza și Israel

A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Infractorii se folosesc de drama războiului prin care trec victimele din Fâșia Gaza și Israel.
30.10.2023 | 22:58
O noua metoda de inselaciune Cum sunt pacaliti romanii sa doneze bani pentru Fasia Gaza si Israel
O nouă metodă de înșelăciune. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă metodă de înșelăciune face victime printre români. Mulți oameni sunt păcăliți să doneze bani pentru Fâșia Gaza și Israel, iar polițiștii atrag atenția cu privire la noua escrocherie pusă la cale de infractori.

O nouă metodă de înșelăciune

Având în vedere conflictul de amploare din Orientul Mijlociu și problemele cu care se confruntă populația care a căzut victimă a războiului dintre Israel și gruparea Hamas din Fâșia Gaza, mulți oameni își doresc să ajute persoanele afectate de recentele întâmplări.

ADVERTISEMENT

Însă, specialiştii de la Bitdifender trag un semnal de alarmă, precizând că există o campanie falsă de donații pentru victimele războiului. Zeci de mii de români au primit mail-uri în care erau îndemnați să doneze bani pentru Fâșia Gaza sau Israel, potrivit Antena 3.

Bitdefender transmite că este vorba despre o nouă metodă de înșelăciune pusă la cale de atacatorii cibernetici. Astfel, cei care primesc mail-uri de acest fel sunt sfătuiți să acorde o atenție foarte mare asupra conținutului.

ADVERTISEMENT

Dacă în respectivele mesaje sunt cerute donații în cripto, transferuri bancare și carduri cadou, trebuie să ne punem un semn de întrebare și să evităm să acordăm bani, spun experții. Donațiile ar trebui făcute doar către organizațiile cunoscute, adaugă aceștia.

Români păcăliți de infractori care se folosesc de numele Poliției Române

Un alt tip de escrocherie a apărut recent în România și a fost dezvăluit chiar de către polițiști. Infractorii se folosesc de numele instituției pentru a obține diverse sume de bani de la victimele lor.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o fraudă prin telefon și potrivit oamenilor legii, românii ajung să fie păcăliți foarte ușor prin intermediul acesteia. Infractorii apelează potențiale victime, pe numărul de telefon, folosind numele Poliției Române.

Prima frază pe care oamenii o aud este „Hello, we are from the Romanian Police”. Ulterior, sunt convinși să apese „tasta 1” pentru a fi puși în legătură cu un polițist și să urmeze anumiți pași.

ADVERTISEMENT

„Nu deținem roboții telefonici care să apeleze pentru noi sau să vă ceară să apăsați „TASTA 1” pentru a intra în legătură cu un polițist! Butonul de a închide apelul este foarte recomandat, urmat de o sesizare, dacă ați fost prejudiciat!”, a anunțat Poliția Română.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților