News

O nouă metodă de înșelăciune. Cum au rămas fără bani mai mulți pensionari din Bihor

Infractorii au o nouă metodă de înșelăciune, pe care o pun în practică pentru a păcăli pensionarii. Cum au picat în plasă bătrânii din Bihor
06.10.2023 | 19:51
O noua metoda de inselaciune Cum au ramas fara bani mai multi pensionari din Bihor
O nouă metodă de înșelăciune. Foto (descriptiv) Hepta.,ro
ADVERTISEMENT

A apărut o nouă metodă de înșelăciune în România. Victimele sunt persoane în vârstă, ușor de păcălit de escroci. Mai mulți pensionari din Bihor au rămas fără bani după ce au picat în plasa acestor persoane rău intenționate.

O nouă metodă de înșelăciune. Mai mulți pensionari din Bihor au fost păcăliți

Infractorii au o metodă nouă de a păcăli bătrânii din Bihor. Ei pretind că sunt angajați ai Casei de Pensii și bat la ușile acestora. După ce vârstnicii îi primesc în casele lor, indivizii le prezintă o așa numită ofertă de recalculare a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, hoții le cer victimelor o presupusă taxă de recalculare a pensiilor, în valoare de 1000 de lei. Le spun bătrânilor că odată plătită acea „taxă” vor grăbi o eventuală recalculare a indemnizațiilor. Foarte mulți bihoreni au căzut deja în plasa infractorilor.

Cei care nu aveau economii în casă au mers, ulterior, la Casa Județeană de Pensii pentru a plăti taxa, care, de fapt, nu există. În acest fel, angajații instituției și-au dat seama că bătrânii au fost pe punctul de a fi victimele unei înșelăciuni.

ADVERTISEMENT

„Li s-a solicitat aşa numita taxă de recalculare de o mie de lei (1000 lei). Acele persoane s-au identificat ca fiind personal de la Casa Județeană de Pensii Bihor”, anunță reprezentanții Casei de Pensii.

Au solicitat această taxă de recalculare. Pentru a grăbi cumva o eventuală recalculare a pensiilor lor”, a adăugat directorul executiv al Casei de Pensii Bihor, Laurențiu Țenț, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

„Nu există niciun fel de taxă de recalculare”

Pensionarii care au dat pe loc banii hoților așteaptă acum ca respectivii să fie prinși de oamenii legii. La Poliție au fost depuse mai multe plângeri. Autoritățile avertizează bătrânii cu privire la această metodă de înșelăciune.

Pensionarii sunt sfătuiți să nu permită persoanelor străine să pătrundă în casele lor și să nu acorde atenție unor astfel de „oferte”. De altfel, directorul Casei de Pensii spune că nu există o asemenea taxă de recalculare.

ADVERTISEMENT

„Nu există niciun fel de taxă de recalculare. Nu percepe Casa Judeţeană de Pensii aşa ceva. Casa Județeană nu trimite niciun funcţionar în teren sau să caute persoane acasă”, a adăugat Laurențiu Țenț.

 

ADVERTISEMENT
Tags: