News

O nouă premieră în lumea medicală! Mamă și copil, de aceeași vârstă

23.06.2019 | 10:47
O noua premiera in lumea medicala Mama si copil de aceeasi varsta

O nouă premieră a avut loc în lumea medicală! S-a întâmplat în Statele Unite ale Americii acolo unde un bebeluș s-a născut  dintr-un embrion conceput acum un sfert de secol. Nașterea reprezintă o adevărată minune pentru o tânără mamă din Tennessee. Practic, mama şi copilul au, de fapt, aceeaşi vârstă. Tina şi Ben, doi soți din „Volunteer State”, așa cum este recunoscută zona, au decis să opteze pentru fertilizarea in vitro.

O nouă premieră în lumea medicală!

Mai multe încercări eșuate de a deveni părinți i-au adus în pragul acestei decizii, una care avea să le schimbe definitiv viețile. Astfel, cei doi soți au consultat un catalog cu descrieri ample despre profilul genetic al donatoarelor rămase anonime. Dar au aflat că embrionul ales fusese criogenat acum 25 de ani doar în ultima clipă. Nouă luni mai târziu a venit pe lume Emma, o fetiţă perfect sănătoasă.

Tina Gibson, mama viitoarei fetițe nu a ezitat și a declarat imediat:„Vă daţi seama că şi eu am 25 de ani? Am fi putut fi cele mai bune prietene”. Dacă pentru părinţii ei, copilul este un miracol, pentru medici acesta reprezintă o noutate. Chiar dacă ştiinţa a avansat spectaculos este prima dată când un embrion conceput cu atâta vreme în urmă asigură o sarcină reuşită. După ce a născut, mama fetiţei spune că a fost felicitată de toată lumea.

O nouă premieră în lumea medicală! Bebelușul și familia Gibson
Tina Gibson cu bebelușul în timpul unui interviu. Sursa foto – facebook

Mamă și copil, de aceeași vârstă

Mi-au spus: Tina, e un record mondial. M-am uitat la ei şi nu înţelegeam ce vor să spună. Apoi mi-au zis că embrionul fusese criogenat timp de 24 de ani şi jumătate. Nu mi-a venit să cred”, a declarat Tina Gibson, fericita mamă despre felul în care a reușit să aducă pe lume un nou suflet. Între timp, femeia a și fost externată din spital și a ajuns acasă alături de copil.

Pentru toată lumea urmează acum o perioadă de acomodare, dar părinții trebuie să revină la un control cu copilul. Este o rutină normală care se aplică fiecărui nou născut în primele două săptămâni de viață.