Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„O politică falimentară pentru noi toți” Mihai Stoichiță a pus tunurile pe cluburile din SuperLiga. Cine-l deranjează

Mihai Stoichiță a pus tunurile pe cluburile din SuperLiga care au mulți jucători străini în lot și spune că această strategie este falimentară.
04.02.2024 | 12:39
O politica falimentara pentru noi toti Mihai Stoichita a pus tunurile pe cluburile din SuperLiga Cinel deranjeaza
„O politică falimentară pentru noi toți” Mihai Stoichiță a pus tunurile pe cluburile din liga 1. Cine-l deranjează. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a urmărit mai multe confruntări din SuperLiga și a ajuns la o concluzie clară. Oficialul FRF a subliniat faptul că multe cluburi din România se bazează pe jucători străini, iar această politică poate duce la un scenariu sumbru și pentru loturile naționale.

„O politică falimentară pentru noi toți” Mihai Stoichiță a pus tunurile pe cluburile din liga 1. Cine-l deranjează

Mihai Stoichiță se arată îngrijorat de numărul mare de străini din loturile cluburilor din România. Federația Română de Fotbal pregătește o schimbare importantă în SuperLiga începând din sezonul viitor, ci anume regula 5+6 anunțată d Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

„Mă uitam la componențele echipelor pe care le-am văzut în ultimele zile, am mai fost pe la meciuri pe aici pe acolo. Avem foarte mulți străini, știți că la un meci au fost 9 străni și 2 români. Nu vreau, nu jignesc, dar nu mi se pare că este o politică în regulă.

Nu mi se pare că la Galați spre exemplu care a dat niște jucători imenși precum Tudorel, Lupu să ai doi jucători români și cred că niciunul format în academia Galațiului. Uitați-vă foarte atent la treaba asta, este o tragedie ce se întâmplă. 

ADVERTISEMENT

Mă întreb, băieții ăia de la Galați din tribună nu ar vrea să aibă frați, nepoți, copii pe care să îi vadă în teren. Văd că echipe care domincă campionatul au mai mulți români, hai să ne uităm la FCSB, Craiova, Farul. Mă uitam la Hermannstadt, echipe care încearcă să joace fotbal și chiar joacă fotbal zic eu, au foarte mulți români în componență.

Îmi pare tare rău să o spun, dar nu este o politică corectă. Pentru viitorul echipelor naționalelor ale României. Mi se pare că este foarte greu să devenim competitivi, doar aruncând bani de la un sezon la altul pe jucători străini, care dacă în cazul că retrogradezi pleacă cu toții la vară”, a spus Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 pe site-ul FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri.

ADVERTISEMENT

Laude pentru Răzvan Burleanu: „E o idee nu bună, ci foarte bună”

„Gândește-te că pentru o echipă care au un buget de 5-6 milioane pe an și sunt multe, regula asta poate însemna un milion plus. Poate CFR, Rapid, FCSB, se pot lipsi, dar celelalte, sunt 10 echipe pentru care milionul acesta e aur. 

Eu cred că e o idee nu bună, ci foarte bună. Și vine într-un moment foarte bun pentru toată lumea. Vii pe un fond de entuziasm care s-au calificat. La echipele mici cu Pancu și Curelea se mișcă, vine într-un moment bun în care să sprijine fotbalului.

ADVERTISEMENT

Să vezi acum ce o să crească prețul la jucători eligibili. O să ceară cluburile 4 jucători. Nu că să scrii pe foaie, trebuie să îi ai în teren. Jucătorii tineri valoroși vor avea preț. Președinții care au avut o strategie bună și au investit în limitele posibilităților vor avea succes”, spunea Robert Niță.

ADVERTISEMENT