News

O polițistă a devenit eroină pentru o fată care a vrut să se sinucidă. „Ea este Ramona și datorită ei o tânără trăiește astăzi”

Un dispecer din Poliția Capitalei a salvat viața unei tinere care a vrut să se sinucidă. Ramona a purtat patru ore de discuții
31.01.2024 | 19:29
O politista a devenit eroina pentru o fata care a vrut sa se sinucida Ea este Ramona si datorita ei o tanara traieste astazi
O tânără a fost salvată de la moarte de un dispecer al Poliției Capitalei. Sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne, Romania / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un dispecer de la Poliția Capitalei din București a devenit un adevărat erou salvând o tânără aflată într-o situație critică. Fata plecase de acasă să se sinucidă, iar apelul la 112 a fost dat de tatăl tinerei.

Eroul din Poliția Capitalei salvează o tânără de la moarte

Ramona, eroina de la Poliția Capitalei, a devenit subiectul unei povești desprinse din filme, după ce a salvat o tânără de la sinucidere. Gestul său curajos a adus o nouă șansă la viață pentru această tânără.

ADVERTISEMENT

Dispecerul de la Poliția Capitalei a primit  inițial un apel de la tatăl fetei care anunța că fiica lui a lăsat un bilet de adio și nu poate da de ea. Ramona a intervenit rapid, după ce a primit numărul de telefon al fetei.

Tânăra a lăsat un bilet de adio, dar Ramona a reușit să o contacteze și să o convingă să renunțe la gândul sinuciderii, oferindu-i sprijin și empatie timp de mai bine de 40 de minute prin mesaje, după care dispecerul a sunat-o.

ADVERTISEMENT

„- Nu vrei să vorbim la telefon?
– Ba da! Sună-mă, dar să știi că numai cu tine accept să vorbesc. Și să nu vină nimeni după mine că mă omor!
– Eu te sun, doar cu mine o să vorbești.”, au vorbit cele două prin mesaje.

Un apel de două ore i-a salvat viața

Dispecerul a oferit sprijin emoțional timp de două ore la telefon. Ramona construise deja o legătură emoțională cu fata și a reușit să o convingă să-i dea adresa unde se afla.

ADVERTISEMENT

„- N-ai vrea tu să ne vedem?
A acceptat!
– Trimite-mi locația să știu unde să vin!
– Trimit acum, te aștept.”, au discutat la telefon Ramona și tânăra.

Tânăra renunță la ideea sinuciderii datorită dispecerului

După ce fata i-a dat adresa, Ramona a trimis imediat locația colegilor și apoi a plecat și ea către locație. La un moment dat dispecerul a sunat-o și nu mai răspundea, gândindu-se la ce e mai rău. A crezut că fata își luase viața.

ADVERTISEMENT

Din fericire, fata a răspuns și era la secția de poliție, împreună cu echipajul care o salvase. Ramona s-a dus direct la secția unde se afla tânăra, întrucât a zis că vorbește doar cu ea, iar întâlnirea a fost una emoționantă.

„Îți mulțumesc frumos! Dacă nu erai tu, nici nu vreau să mă gândesc ce aș fi făcut. Promit să nu mai fac așa ceva. Îți mulțumesc!”, i-a zis fata Ramonei.

ADVERTISEMENT