Life

O suceveancă a crezut că a cumpărat un iPhone 12 cu 900 de lei, dar când a deschis coletul a rămas șocată. Imediat a contactat poliția

O româncă din Suceava a crezut că a dat lovitura după ce și-a luat iPhone 12 cu 900 de lei, dar a avut un șoc când a primit coletul.
01.12.2023 | 15:16
O suceveanca a crezut ca a cumparat un iPhone 12 cu 900 de lei dar cand a deschis coletul a ramas socata Imediat a contactat politia
Ce a pățit o femeie care și-a cumpărat iPhone 12 de pe internet. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

O suceveancă a avut un șoc după ce a aflat pentru ce a plătit 900 de lei. Credea că și-a cumpărat iPhone 12 și era bucuroasă că l-a găsit la un preț așa de bun, dar nu știa ce avea să pățească.

Ce a primit o suceveancă în loc de iPhone 12

Polițiștii din Suceava au fost sesizați și au declanșat o anchetă penală după ce o femeie din localitatea Brașca a comandat de pe internet un telefon mobil. Femeia credea că a plătit 900 de lei pentru un iPhone 12- telefonul interzis în Franța, dar când a deschis coletul a avut un șoc.

ADVERTISEMENT

În cutie era, de fapt, o bucată de lemn, iar vânzătorul și-a șters contul și nu a mai fost de găsit. În aceste condiții, suceveanca nu a mai avut altceva de făcut decât să apeleze la autoritățile competente.

Acestea au întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. „Din verificările efectuate, a rezultat că la data de 23 noiembrie 2023, ca urmare a vizualizării anunţului postat de un utilizator pe o platformă de anunţuri, femeia de 48 de ani a comandat de la acesta un telefon în valoare de 900 de lei.

ADVERTISEMENT

La data de 29 noiembrie 2023, în timp ce femeia se afla la locuinţa de domiciliu din sat Braşca – comuna Ilişeşti, a fost contactată de un angajat de la ghişeul unităţii poştale din Ilişeşti pentru a ridica coletul, a achitat suma de 900 lei, reprezentând contravaloarea acestuia, după care, deplasându-se la domiciliu şi desfăcând coletul a constatat faptul că în el se află două huse şi o bucată de lemn şi nu telefonul pe care l-a comandat“, au precizat vineri oficialii Poliţiei, conform observatornews.ro. 

Un alt român a fost păcălit după ce și-a cumpărat încălțăminte de pe internet

Zilele trecute, un alt tânăr din România și-a luat țeapă după ce și-a comandat încălțăminte pe internet. Tânărul a plătit 1020 de lei prin virament bancar și 280 la primirea coletului.

ADVERTISEMENT

La fel ca în cazul femeii din Suceava, bărbatul nu a găsit în cutie pantofii sport mult doriți, ci mai multe bucăți de lemn. Pe de altă parte, acesta a reușit să-și recupereze prejudiciul în totalitate.

„La primirea coletelui, bărbatul din județul Sălaj a plătit curierului diferența de 280 de lei, iar la deschiderea acestuia a constatat că tânărul de 18 ani nu i-ar fi trimis articolele de încălțăminte comandate. 

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi plasat în colete bucăți din lemn și mai multe hârtii. În urma investigațiilor efectuate,polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău au identificat și cercetat un tânăr de 18 ani, din localitatea Mâșca, județul Arad, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune”, au transmis polițiștii din Sălaj, conform salajulliber.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: