Life

Obiceiul care atrage ghinionul și necazurile în casă. Evită să faci acest lucru seara, înainte de culcare

Deprinderea care aduce neșansa și supărările în gospodărie. Nu este indicat să faci asta după apusul soarelui, înainte de somn.
17.08.2023 | 11:45
Obiceiul care atrage ghinionul si necazurile in casa Evita sa faci acest lucru seara inainte de culcare
Deprinderea care aduce neșansa și supărările în gospodărie. Nu este indicat să faci asta după apusul soarelui, înainte de somn. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Obiceiul care atrage ghinionul și necazurile în casă. Evită să faci acest lucru seara, înainte de culcare. E una dintre cele mai vechi superstiții românești și pe care oamenii o păstrează și în ziua de azi. Despre ce este vorba.

Deprinderea care aduce neșansa și supărările în gospodărie. Nu este indicat să faci asta după apusul soarelui, înainte de somn

Deprinderea care aduce neșansa și supărările în gospodărie. Nu este indicat să faci asta după apusul soarelui sau înainte de somn pentru că vei avea probleme. Specialiștii ne îndeamnă să fim cu băgare de seamă.

ADVERTISEMENT

Foarte multe persoane obișnuiesc să ducă gunoiul la ghenă seara, însă acest obicei nu este tocmai bun pentru că odată cu acest gest sunt alungate din spațiul interior energiile negative. Sporul și norocul casei sunt alungate și ele.

De asemenea, se mai spune că vei primi vizita unui străin atunci când te duci să arunci gunoiul noaptea. Acest lucru este demonstrat și de practica feng shui care spune că scoaterea mizeriilor seara din casă simbolizează pierderea de bani.

ADVERTISEMENT

Din păcate, sărăcia va predomina în locuință. Pe de altă parte, specialiștii ne mai spun să scăpăm totuși de lucrurile inutile, pe care nu le mai folosim de multă vreme, pentru a menține un echilibru pozitiv al energiei.

În altă ordine de idei, nu este bine să aruncați gunoiul seara pentru că pot apărea persoane care pot scoate informații personale de la voi. Sensul acestei superstiții se explică prin faptul că în trecut oamenii nu aveau tv și internet și își petreceau serile lângă fereastră.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă cineva obișnuia să iasă din casă noaptea târziu atrăgea imediat atenția asupra sa. A doua zi, cu siguranță, toți vecinii aflau de aceste ieșiri nocturne și începeau să speculeze și să bârfească. Toate treburile trebuie finalizate înainte de lăsarea serii.

Superstiții care alungă norocul din casă

Superstițiile care alungă norocul din casă sunt numeroase și sunt folosite de foarte multe persoane. Se spune că nu este bine să împrumuți mătura altcuiva, ci trebuie să o ai pe a ta. Dacă cineva drag e plecat la drum, atunci nu trebuie să dai cu mătura prin locuință.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se mai spune că atunci când îți construiești o casă nouă sau te muți în altă parte trebuie să intri prima dată pe ușa principală. Pentru a alunga răul se presară sare pe pragul locuinței. În plus, dacă te încui pe dinafară este un semn rău.

ADVERTISEMENT