Life

Obiceiul care îți poate salva viața în avion. Ce trebuie să faci înainte de decolare și aterizare

Un obicei care poate salva viața pasagerilor, în avion. Regula pe care aceștia trebuie să o respecte înainte de decolare și la aterizare.
15.05.2023 | 16:21
Obiceiul care iti poate salva viata in avion Ce trebuie sa faci inainte de decolare si aterizare
Reguli pe care trebuie să le respecți înainte de decolare și de aterizare. Sursa foto: Digi Life
ADVERTISEMENT

Atunci când călătorim cu avionul trebuie să fim foarte prudenți, deoarece suntem nevoiți să respectăm o serie de reguli, utile pentru siguranța noastră. Acestea se aplică, în special, când aeronava se pregătește de decolare, dar și când aterizează.

Ce obicei îți poate salva viața atunci zbori cu avionul. Se aplică înainte de decolare și la aterizare

Experții în aviație au constatat de-a lungul timpului că respectarea anumitor reguli în timpul zborului cu avionul ne pot salva viața. Mulți oameni nu știu că este foarte bine să ridice obloanele ferestrelor, deși pare o cerință bizară pentru a avea o cursă aeriană fără niciun fel de probleme.

ADVERTISEMENT

Ridicarea obloanelor ferestrelor din avion este un obicei des întâlnit, chiar dacă nu se solicită de către toate companiile responsabile, la care v-ați achiziționat biletul. În spatele acestui gest, potrivit unei explicații a reprezentanților Aeroportului Internațional Schiphol, se ”ascunde” un ajutor pentru personalul aeronavei, scrie The Sun.

Concret, personalul din avion este nevoit să vadă exteriorul aeronavei, prin ridicarea obloanelor ferestrelor, pentru a se asigura că totul este în regulă, atât înainte de a porni la drum, cât și în timpul sosirii în locul către care ați zburat ore întregi sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

”Este pentru siguranța pasagerilor”, a comunicat Aeroportul Internațional Schiphol, care subliniază că decolarea și aterizarea sunt ”cele mai riscante etape ale fiecărui zbor. În același timp, există o explicație și pentru reducerea luminii, la fel, pentru decolare și aterizare.

Marshall Smith, un pilot de elicopter, spune faptul că în cazul unei probleme, ochii călătorului sunt deja obișnuiți cu lumina redusă, iar la aterizarea de urgență, pe timp de noapte, atunci când acesta va coborî, va fi deja obișnuit să vadă prin întuneric.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, luminile se sting la aterizare chiar și noaptea – astfel încât ochii tăi să fie adaptați la întuneric în cazul în care trebuie să evacuezi. Dacă ochii tăi au fost deja adaptați la întuneric, poți vedea imediat și nu trebuie să aștepți ca vederea să se clarifice”, a justificat Marshall Smith pentru quora.com

De ce ferestrele avioanelor sunt rotunde

În ceea ce privește forma ferestrelor, mulți s-au întrebat adesea de ce sunt rotunde. În urma unor accidente și cercetări, s-a ajuns la concluzia că ferestrele cu colțuri creează presiune foarte mare metalului din jur, la altitudini mai ridicate.

ADVERTISEMENT

Printre toate acestea, experții în aviație vă îndeamnă și să renunțați la obiceiul de a vă mai sprijini de fereastra avionului. Asta fiindcă s-a descoperit că este printre cele mai murdare locuri din aeronavă și puteți prinde ușor bacterii.

ADVERTISEMENT
Tags: