News

Obsesia lui Nicolae Ceauşescu despre care s-a aflat acum. Avea o fixaţie pentru părul ondulat

05.09.2019 | 16:48
Obsesia lui Nicolae Ceausescu despre care sa aflat acum Avea o fixatie pentru parul ondulat

Au ieșit la iveală noi detalii incredibile din viața lui Nicolae Ceaușescu, după mai bine de 30 de ani de la moartea sa. De-a lungul timpului, dictatorul român s-a aflat sub lupa curioșilor, dornici să îi descopere chiar și cele mai ascunse secrete. În rândurile următoare, FANATIK vă dezvăluie una dintre cele mai bizare obsesii ale omului care a condus țara noastră în perioada comunistă, caracterizată drept Epoca de Aur.

Nicolae Ceaușescu era obsedat de părul său ondulat

Fostul secretar general al Partidului Comunist Român era întotdeauna preocupat de felul în care arăta, mai ales când venea vorba despre aparițiile sale publice, când dictatorul voia să se prezinte impecabil în fața cetățenilor. În plus, acesta punea mare preț inclusiv pe podoaba capilară.

Își dorea ca părul să-i fie mereu ondulat, astfel că mai mulți frizeri trudeau zilnic pentru a satisface capriciile celui mai puternic om din statul român. În plus, soția sa, Elena, nu avea una, ci mai multe coafeze, la care apela adesea pentru a o ajuta să se aranjeze. O altă obsesie a cuplului Ceaușescu era legată de hainele pe care le purtau. De fiecare dată vestimentația era realizată în țara noastră. Chiar dacă materialele de cea mai bună calitate se aduceau din alte țări, proiectarea și croirea se făceau doar în România.

Nicolae Ceaușescu era obsedat de părul său ondulat. Sursa foto: bzv.ro
Nicolae Ceaușescu era obsedat de părul său ondulat. Sursa foto: bzv.ro

Nicolae Ceaușescu avea o fixație cu puritatea hranei

Totodată, Nicolae Ceaușescu era extrem de preocupat de hrana pe care o consuma, iar vizitele pe care le efectua frecvent în statele celorlalți lideri comuniști ai vremii nu făceau nici ele excepție. De fiecare dată, dictatorul avea grijă ca mesele sale zilnice să cuprindă cele mai pure și sănătoase preparate.

Obiceiul său se transformase cu timpul într-o adevărată obsesie, iritându-i inclusiv pe marii conducători ai statelor din Blocul Comunist. Când mergea în vizită, Ceaușescu prefera să-și aducă întreaga hrană, sucul de legume fiind nelipsit. În acest mod, se asigura că evită mâncarea solidă.