Sport

Octavian Popescu, omul super execuțiilor la FCSB. Pasă magistrală la golul marcat de Oaidă cu FCU Craiova

„Perla” lui Gigi Becali, Octavian Popescu, a oferit din nou momente de geniu în meciul dintre FCSB și FC U Craiova 1948 de pe Național Arena, încheiat la egalitate, scor 2-2.
06.02.2022 | 22:03
Octavian Popescu omul super executiilor la FCSB Pasa magistrala la golul marcat de Oaida cu FCU Craiova
Octavian Popescu a dat o pasă de gol magistrală pentru Răzvan Oaidă în meciul cu FC U Craiova 1948. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul dintre FCSB și FC U Craiova 1948 a arătat în tribune ca un adevărat derby, iar oltenii lui Nicolo Napoli au venit să câștige pe Național Arena și au condus la pauză cu 1-0.

Octavian Popescu a oferit faza meciului, iar Răzvan Oaidă a reușit să marcheze pentru al doilea meci consecutiv, însă FC U Craiova 1948 a dat o nouă lovitură pe Arena Națională în minutul 75, iar Keșeru a egalat pe final din penalty.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, faza serii în Liga 1 la meciul cu FC U Craiova 1948

Octavian Popescu a oferit o pasă de geniu la golul egalizator marcat de mijlocașul central Răzvan Oaidă în minutul 66. „Perla” lui Gigi Becali a trimis o pasă peste fundașii adverși și l-a lăsat pe Oaidă singur cu portarul Popa.

Tavi Popescu a mai avut o sclipire asemănătoare și în prima repriză, când a trimis o pasă de mare rafinament lui Andrei Cordea, însă extrema dreaptă a ratat.

ADVERTISEMENT

Atmosfera a fost una senzațională pe Arena Națională, galeriile celor două echipe oferind un spectacol pirotehnic încă din startul partidei.

Octavian Popescu a continuat să facă diferența în anumite momente și să ofere niște pase excelente, însă în finalul meciului a dispărut din joc. O explicație ar putea fi și vârsta fragedă a jucătorului, care abia a împlinit 18 ani.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, pe lista viitoarelor staruri din fotbalul mondial

Octavian Popescu este fotbalistul momentului în Casa Pariurilor Liga 1, însă nu doar golurile, execuțiile de excepție și driblingurile sale promit că va fi principalul produs de export al lui Gigi Becali.

Atacantul a marcat două supergoluri cu CFR Cluj și Dinamo și este al doilea cel mai bun marcator al echipei, alături de Ianis Stoica, cu șase goluri și două pase decisive. Octavian Popescu este evaluat conform transfermarkt la 1,9 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ediția cu numărul 366 a săptămânalului CIES Football Observatory a publicat o listă cu cei mai buni 100 de tineri fotbaliști născuți după anul 2002 și care evoluează în afara celor cinci campionate de top din Europa conform index-ului InStat. Octavian Popescu se clasează pe locul șase în topul celor mai buni 20 de tineri atacanți ai continentului și are un index de 244,6 și ține aproape de Karim Adeyemi (20 de ani), puștiul-minune al naționalei Germaniei.

Peste 500 de suporteri olteni au încins atmosfera pe Național Arena

Peluza Sud Craiova 1997 a organizat o deplasare ca pentru un derby în Capitală, iar incidentele nu au lipsit în drumul spre București, când ultrașii au tras semnalul de alarmă și au oprit trenul.

Galeria FCSB de la Peluza Nord a aprins de asemenea mai multe fumigene și a aruncat cu torțe în teren, ironizându-i pe rivali cu două bannere: „Sunteți niște mititei”, „ „Prima inepție/ Avem circul din Bănie”.

Ultrașii olteni, susținuți și de un grup de suporteri din București au făcut și ei aluzie la criza de identitate prin care trec suporterii FCSB și le-au transmis: „Culoarea voastră ne induce în eroare/ Care „Nord” sunteți oare?”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 4,15 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT