Sport

Oleksandr Zinchenko, cu gândul între Arsenal și războiul din Ucraina: „Aș merge să lupt!“

Oleksandr Zinchenko, jucătorul lui Arsenal este cu gândul la compatrioții săi din Ucraina, care se luptă pe front contra trupelor rusești, fiind alături nu doar cu donații.
05.04.2024 | 20:26
Oleksandr Zinchenko cu gandul intre Arsenal si razboiul din Ucraina As merge sa lupt
Oleksandr Zinchenko, gata să meargă la război să lupte pentru Ucraina / Monatj FANATIK
ADVERTISEMENT

Războiul dintre Ucraina și Rusia este încă un subiect de foc, lupte aprige se duc și acum în țara vecină. Sportivii ucraineni sunt alături de cei care lupta frecvent cu donații, dar și cu sufletul, dorind să lupte pe front.

Oleksandr Zinchenko și-a exprimat dorința de a lupta pe front

Fundașul stânga ucrainean a discutat despre subiectul chemării la luptă a unui nou val de soldați. Zinchenko a spus că în cazul în care va fi chemat la luptă, acesta o va părăși pe Arsenal pentru a lupta pe front.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Zinchenko a donat peste un milion de lire sterline pentru țara sa. Întrebat de reporteri ai BBC, fundașul de 27 de ani a spus că se declară dispus să ajute și altfel.

Cred că e un răspuns clar. Aș merge (n.r. – să lupt). E greu de înțeles că până de curând eram în aceeași școală, ne jucăm în curtea școlii sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să apere țara. E sincer greu de acceptat asta, dar asta e realitatea. Nu putem renunța.

ADVERTISEMENT

Conform ultimei situații din Ucraina, președintele Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de soldați. Kievul va mai încorpora jumătate de milion de soldați, care vor fi trimiși la lupta curând.

Relația dintre Oleksandr Zinchenko și Mikel Arteta

Oleksandr Zinchenko și Mikel Arteta colaborează împreună de foarte mult timp, fiind deja la a doua echipă împreună. Cei doi au colaborat și la Manchester City, Arteta fiind discipolul lui Pep Guardiola, până la plecarea spaniolului la tunari, din 2019. Trupa lui Arteta a remizat recent cu Manchester City, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

Reîntregirea parteneriatului dintre Arteta și Zinchenko s-a realizat la Arsenal în anul 2022, după transferul ucraineanului în capitala Angliei. Ucraineanul a declarat că plecarea lui Arteta de la City l-a afectat.

Îmi amintesc când Mikel a plecat din City, nu mi-am reținut emoțiile. Nu am putut pentru că acest tip era atât de special pentru mine. M-a învățat multe, că ființă umană a fost incredibil și felul în care a lucrat cu noi, tinerii jucători.

ADVERTISEMENT

După fiecare antrenament, sfaturile pe care le dădea tuturor, a fost ceva incredibil de important pentru mine. Am spus cercului meu >”, a spus Zinchenko pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT