Fotbal intern

Olimpiu Moruțan pentru FANATIK după Dinamo-FCSB. „Fără greșeala mea, Dinamo nu ne dădea gol niciodată!”

12.11.2018 | 18:02
Olimpiu Morutan pentru FANATIK dupa DinamoFCSB Fara greseala mea Dinamo nu ne dadea gol niciodata
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a jucat titular pentru prima oară în Derby de România, informație anunțată de FANATIK.RO cu trei zile înaintea meciului, fiind trimis de Nicolae Dică pe postul de mijlocaș dreapta.

Noua perlă de zeci de milioane de euro a lui Gigi Becali a greșit însă la golul marcat de „roș-albi”, un impediment fiind și terenul execrabil pe care s-a jucat, astfel că la pauză a rămas la vestiare. Nicolae Dică a explicat la conferința de presă rațiunea pentru care l-a schimbat pe Moruțan, iar jucătorul, convocat la naționala under 21 pentru amicalul cu Belgia, a explicat într-un interviu exclusiv FANATIK.RO cum a trăit el derby-ul de duminică seara.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan, interviu exclusiv pentru FANATIK după Dinamo – FCSB

După primele luni la FCSB, cum consideri tu că te-ai integrat? Cum te simți?

– Foarte, foarte bine. Mă înțeleg ok cu colegii, dar trebuie să avem și rezultate ca după aceea să spun că e și mai bine. Eu trebuie să muncesc și mai mult, pentru că sunt la cel mai mare club din România și presiunea e non-stop. Dar ca să reușesc trebuie să fiu echilibrat indiferent de ce se întâmplă.

„Dacă te critică domnul Becali, înseamnă că ai o problemă”

Tu cum resimți această presiune non-stop: a lui Gigi Becali, a clubului, a vestiarului?

– Este o presiune care pe mine mă motivează. Dacă nu e presiune, nu cred că ai pentru ce să muncești mai bine. Trebuie să rămân concentrat la fiecare meci.

ADVERTISEMENT

Ce-ți vine să faci când te critică Gigi Becali?

– Normal că te deranjează, dar când patronul spune lucruri negative despre tine înseamnă că ai o problemă și trebuie să o remediezi. Te gândești că următorul meci vei fi mai bun, îți ajuți echipa și apoi vin și laudele.

„Nu mă așteptam să fiu schimbat la pauză”

După Dinamo – FCSB, Gigi Becali te-a urecheat și a spus că nu trebuia să driblezi prea mult…

– Se referea la terenul de la meciul cu Dinamo. Știi cum e, dacă îți dorești mult să faci unele chestii nu-ți ies. Am încercat multe, am pierdut mingea în faza aceea și Dinamo a dat gol.

ADVERTISEMENT

Dică ți-a spus ceva la pauză în legătură cu acea greșeală?

– Nu mi-a reproșat nimic atunci, mi-a transmis că nu mai intru în repriza a doua, dar colegii mei m-au ajutat și au dat gol după pauză.

Te așteptai să fii schimbat la pauză?

– Nu mă așteptam, dar la cum a decurs jocul era necesar să se facă o schimbare. S-a văzut imediat pentru că am avut penalty și am egalat.

ADVERTISEMENT
Olimpiu Moruțan a trecut în câteva rânduri de Armando Cooper, chiar dacă terenul a fost câmp de cartofi în Dinamo - FCSB 1-1
Olimpiu Moruțan a trecut în câteva rânduri de Armando Cooper, chiar dacă terenul a fost câmp de cartofi în Dinamo – FCSB 1-1

Dar te așteptai să joci titular cu Dinamo?

– Îmi doream foarte mult pentru că muncesc zilnic tocmai pentru acest lucru. A fost o surpriză plăcută pentru mine. Eu de-aia am venit la Steaua ca să joc cât mai mult și să progresez.

„Am controlat jocul chiar și după eliminarea lui Gnohere”

Cum rămâne cu driblingul atunci, pentru că Becali spune că te-a adus să driblezi, nu să dai pase?

– Eu încerc să-mi fac jocul meu, să fac diferența și să-mi ajut echipa. Acesta e cel mai important lucru. Nu contează dacă eu marchez sau dau pasă de gol, sau dau pasă unui coleg care dă el pasă de gol. Trebuie să fiu acolo.

Pare că nu te simți așa bine în bandă, așa cum ai jucat și în derby-ul cu Dinamo…

– Am mai jucat în bandă, îmi place, dar mai sunt și meciuri în care nu-ți pot ieși toate așa cum vrei. Cum a fost și meciul cu Dinamo.

E bun acest 1-1 pentru voi?

– Se putea mai mult, dar după acea eliminare a lui Gnohere totul a devenit mai greu pentru noi. Chiar și așa, am controlat jocul în mare parte. Oricum, cred că dacă nu greșeam la acea fază, Dinamo nu putea să ne dea gol niciodată în acest meci!

Olimpiu Moruțan a fost bombardat la fiecare corner de către fanii din peluza dinamovistă
Olimpiu Moruțan a fost bombardat la fiecare corner de către fanii din peluza dinamovistă

Ce răspunde Moruțan la întrebarea „Luați titlul?”

Crezi că un jucător român din Liga 1 s-ar putea vinde cu zeci de milioane de euro, cum spune Gigi Becali?

– Doar timpul poate să răspundă la această întrebare, eu nu sunt în măsură să o fac.

Dar vouă, jucătorilor tineri, aceste declarații ale lui Becali vă dau încredere sau crește presiunea pe voi?

– Pentru mine e o încredere. Trebuie să fim și noi ridicați, la fel ca alții din fotbalul mare. Avem o generație foarte bună și s-a văzut prin calificarea la turneul final continental. Acolo, în Italia, o să vedem toți ce potențial avem.

Tu ai discutat cu Gigi Becali între patru ochi despre ce așteaptă de la tine?

– Am vorbit cu domnul Becali când am semnat, când am venit. Este un om foarte bun, care-și dorește foarte mult și asta trebuie să ne împingă și pe noi de la spate ca să câștigăm titlul și să demonstrăm că suntem o echipă foarte bună.

Luați titlul?

– Da, sunt convins! Trebuie!

Cu cine vă bateți la titlu în acest sezon?

– Nu-mi place să vorbesc despre alte echipe, dar cred că tot cu CFR Cluj și cu Craiova ne luptăm la campionat.

 

ADVERTISEMENT