News

OLX, ce lovitură! După limitele introduse în 2018, profitul a explodat

18.06.2019 | 11:31
OLX ce lovitura Dupa limitele introduse in 2018 profitul a explodat

OLX, ce lovitură! Cel mai tare site de anunțuri a introdus anul trecut limite mult mai stricte pentru publicarea de anunţuri gratuite de vânzare pentru produsele din categoria electronice şi electrocasnice. Mișcarea, deși la început a fost privită cu ochi nu tocmai frumoși s-a dovedit a fi între timp una cu un impact financiar uriaș. Astfel, cea mai mare platformă de anunţuri de pe piaţa locală, una care atrage zilnic circa 700.000 – 1.000.000 de vizitatori unici, a depăşit în 2018 pentru prima oară pragul de 100 de milioane de lei pentru cifra de afaceri.

OLX, ce lovitură!

Nu s-au oprit aici veștile bune pentru cei care dețin platforma. Aceștia au raportat şi cel mai mare profit net obţinut până acum pe piaţa locală, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. De remarcat că site-ul este controlat de gigantul Naspers din Africa de Sud și a înregistrat afaceri de 106,3 mil. lei, aproximativ 22,8 milioane de euro, mai mari cu 36% faţă de anul precedent.

Câștigul a fost unul pe măsură. Astfel aproape 27,5 milioane de lei au intrat în conturile firmei, o sumă mai mare cu 43% în raport cu 2017. În 2018, marja profitului net a platformei OLX a ajuns la 26% din venituri, de câteva zeci de ori mai mult decât, spre exemplu, liderii industriei locale de telecom, care au avut în aceeaşi perioadă marje de 3-5% din afaceri. Conform platformei, OLX.ro îți ofera posibilitatea de a publica anunturi gratuite pentru orasul tau si imprejurimile sale.

OLX, ce lovitură! OLX
Platforma OLX a schimbat regulile pentru anumite anunțuri. Sursa foto – facebook

Ce găsești pe OLX

„Vei gasi usor pe OLX.ro anunturi gratuite interesante din București, Ilfov si alte orase din tara si vei putea intra usor in legatura cu cei care le-au publicat. Pe OLX.ro te asteapta locuri de munca, apartamente si camere de inchiriat, masini second-hand si telefoane mobile la preturi mici. Daca vrei sa vinzi ceva vei putea adauga foarte usor anunturi gratuite. Daca vrei sa cumperi ceva aici vei putea gasi produsele care te intereseaza la preturi mai mici decat in orice magazin”, se arată la descrierea platformei.

Auto, moto și ambarcațiuni, imobiliare, locuri de muncă, electronice și electrocasnice, modă și frumusețe, casă și grădină, mama și copilul, sport, timp liber, artă, animale de companie, agro și industrie sunt doar câteva dintre căutările zilnice de pe platformă.