News

OMS, veste bună despre pandemie în Europa: O “încetare a focului” care ne-ar putea aduce o pace durabilă

Directorul regional OMS pentru Europa a anunțat o veste bună despre pandemie. Imunizarea puternică, precum și severitatea mai scăzută a Omicron ar putea duce la sfârșitul pandemiei
03.02.2022 | 15:13
OMS veste buna despre pandemie in Europa O incetare a focului care near putea aduce o pace durabila
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat o veste bună despre pandemie în Europa. Directorul regional Hans Kluge a declarat că această perioadă trebuie privită ca o “încetare a focului”, urmată apoi de pace.

OMS, veste bună despre pandemie în Europa

Șeful OMS Europa, Hans Kluge, a făcut un anunț important cu privire la evoluția pandemiei atât la nivelul Europei, cât și în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Aflat la o conferință de presă online, acesta a dat oamenilor asigurări că, deși perioada actuală este dominată de o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, sunt anumiți factori care ar putea duce la sfârșitul pandemiei de coronvirus.

Potrivit acestuia, este vorba despre imunizarea puternică din prezent, precum și despre severitatea mai scăzută a variantei Omicron comparativ cu tulpinile precedente.

ADVERTISEMENT

“Această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o ‘încetare a focului’ care ne-ar putea aduce o pace durabilă”, a declarat Hans Klege, citat de Agerpres.

Totuși, directorul regional OMS pentru Europa avertizează că această perioadă de pace va veni doar dacă imunitatea, la nivel general, va fi menținută prin vaccinare, subliniind și importanța campaniilor de imunizare și de monitorizare a noilor tulpini.

ADVERTISEMENT

Hans Kluge spune că Omicron ar putea infecta 60% din populație până în martie

Cu doar o săptămână în urmă, directorul regional OMS pentru Europa a declarat că Omicron ar putea infecta 60% din populație până în martie.

Anunțul făcut de Hans Kluge săptămâna precedentă nu sună prea bine dacă vorbim despre evoluția pandemiei.

ADVERTISEMENT

Totuși, acesta consideră că, după valul de infectări, vor exista câteva luni de imunitate generală, fie că este pusă pe seama vaccinului, fie că se datorează trecerii prin boală.

El îndeamnă cetățenii să se vaccineze astfel încât să se ajungă cât mai repede la o imunitate generală.

“Acest virus a surprins de mai multe ori. Aşa că trebuie să fim foarte atenţi”, a mai precizat Hans Kluge.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a explodat în ultima perioadă, la nivel mondial.

Potrivit ultimelor date ale OMS, săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 12 milioane de cazuri noi, fiind cel mai mare număr de la începutul pandemiei și până în prezent.

Creșterea numărului de infectări a crescut odată cu apariţia variantei Omicron, care a devenit dominantă.

ADVERTISEMENT