News

Operațiunea Hidra. Mama lui Vlad Pascu, reținută pentru 24 de ore. Tatăl tânărului, ridicat pentru a reconstitui momentul în care a lovit jurnaliștii cu scuterul. Update

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog au descins la mai multe locații unde s-ar afla traficanți de droguri.
14.09.2023 | 21:44
Operatiunea Hidra Mama lui Vlad Pascu retinuta pentru 24 de ore Tatal tanarului ridicat pentru a reconstitui momentul in care a lovit jurnalistii cu scuterul Update
Mascații au descins la traficanții de droguri. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT
14-09-2023
18:53

Tatăl lui Vlad Pascu, ridicat din nou de polițiști

Tatăl lui Vlad Pascu a fost ridicat din nou de polițiști, joi seara, pentru a merge la sediul DIICOT. Se pare că Mihai Pascu a fost dus în zona respectivă pentru a reconstitui momentul în care a lovit jurnaliștii cu scuterul.

Oamenii legii s-au autosesizat în urma imaginilor apărute în spațiul public, care au surprins ieșirea nervoasă a tatălui șoferului drogat, responsabil pentru tragedia de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit.

„Cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini, în care un bărbat ar fi intrat cu un scuter în reporterii aflați pe o stradă din Sectorul 3, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii Capitalei s-au autosesizat și au demarat verificări în cauză, în vederea dispunerii măsurilor legale.”, au transmis polițiștii.

De altfel, în urma faptei sale, Mihai Pascu s-a ales cu un nou dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. El a fost testat atât cu etilotestul, cât și cu drugtestul. Ambele rezultate au fost negative.

14-09-2023
16:20

Mama lui Vlad Pascu, reținută

Mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. Surse din anchetă, citate de agenția News.ro, spun că aceasta ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul fiului ei.

14-09-2023
14:21

Tatăl lui Vlad Pascu, sub control judiciar. Mihai Pascu, anchetat pentru deținere ilegală de arme

Se înmulțesc problemele cu legea în familia Pascu. Tatăl tânărului care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai a fost plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată joi, în urma perchezițiilor făcute de Poliție și DIICOT.

Mihai Pascu este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Mai exact, el ar deține arme pentru care nu are documente legale, s-a constatat în urma perchezițiilor procurorilor.

14-09-2023
08:15

Vlad Pascu, prima reacție publică după accidentul de la 2 Mai: ”Îmi pare rău, nu pot da timpul înapoi”

Joi, 14 septembrie, Vlad Pascu și părinții acestuia au fost audiați la DIICOT. Tânărul care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai a fost adus la DIICOT, de la Constanţa, unde se afla în arest în urma accidentului.

După ce a ieșit din instituție, băiatul de 19 ani a făcut primele declarații publice. Acesta a avut un mesaj pentru familiile victimelor sale: ”Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare foarte rău pentru tot ce s-a întâmplat. Nu am cum să dau timpul înapoi”, a spus Vlad Pascu.

În această dimineață, polițiștii au efectuat percheziții la tinerii cu care Vlad Pascu se afla la mare în momentul tragediei de la 2 Mai, dar și la domiciliul mamei acestuia.

Aceasta din urmă a fost audiată la DIICOT pentru săvârşirea de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. Ea ar fi încercat să şantajeze martori din cauza privind drogurile în care e implicat fiul său.

Denumită Operațiunea Hidra, acțiunea polițiștilor BCCO în colaborare cu procurorii DIICOT, ar viza 11 persoane, printre care prietenii lui Vlad Pascu, dar și pe mama acestuia. Vlad Pascu este tânărul care a ucis doi adolescenți în stațiunea 2 Mai, în timp ce se afla drogat la volanul mașinii sale.

Operațiunea Hidra. Mascații au descins la traficanții de droguri

În momentul în care a fost arestat, Vlad Pascu a vorbit mai multe ore cu procurorii DIICOT și le-a explicat acestora de unde și-a luat drogurile, astfel că acum pe lista neagră se află mai mulți prieteni ai tânărului. Conform G4Media, tinerii vizitați astăzi de mascați ar fi specializați în ”distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA.

ADVERTISEMENT

Totodată polițiștii anunță că acești traficanți de droguri distribuiau cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat”.

Potrivit sursei citate, a intrat în atenția procurorilor inclusiv mama lui Vlad Pascu, pentru că ar fi încercat să șantajeze și să corupă niște martori cheie din dosarul fiului său. G4Media transmite că unul dintre suspecți este Duma Tudor zis Maru, prieten foarte apropiat al lui Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

Alte persoane vizate ar fi Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani, Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani și Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, 18 ani. În urma acestor percheziții ar fi fost găsite, pe lângă droguri, mai multe arme cum ar fi macete, pistoale și cuțite.

Poliția Română a oferit mai multe detalii referitoare la această Operațiune. ”La data de 14 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziții domiciliare, în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri.

ADVERTISEMENT

Punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Operațiunea Hidra, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy. MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

ADVERTISEMENT

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online”, au transmis reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT
Tags: