News

OPINIE | Săracii primari de sector, sărmanele decizii politice! Cu lacrimi de crocodil, în prime time, despre neajunsuri, neputință și nesimțire

01.04.2020 | 17:55
OPINIE  Saracii primari de sector sarmanele decizii politice Cu lacrimi de crocodil in prime time despre neajunsuri neputinta si nesimtire
ADVERTISEMENT

Să fim sinceri cu noi! Coronavirusul a arătat o față frumoasă a umanității în primele zile. Atât. De restul ne-am întors la ale noastre. Ne-am bucurat puțin de cântecele italienilor izolați prin case, am aplaudat șansonetele francezilor și-am făcut bășcălie cât cuprinde de imnul de stat cântat prin mașinile de poliție. Și apoi, nu a mai rămas nimic. Mai ales că, la un moment dat, COVID-19 trebuia confiscat de clasa politică, la fel cum s-a întâmplat cu absolut totul în ultima perioadă. Așadar, fără să mai întârziem, vorbim astăzi despre săracii primari de sector, dar și despre sărmanele decizii politice!

Săracii primari de sector, sărmanele decizii politice!

Astfel, plecăm de pe următoarele coordonate! În Guvern lucrurile sunt clare – Executivul lui Ludovic Orban încearcă disperat să arate că stăpânește o situație de care țări mult mai dezvoltate se plâng. Rezultatul e vizibil în defavoarea lor și fiecare conferință, declarație de presă sau mărturie a vreunui doctor îi astupă cu zi ce trece.

ADVERTISEMENT

Acesta este adevărul și nu trebuie să îl ocolim. România nu avea cum să reziste unei asemenea pandemii pentru că este construită încă din temelii greșit. Numărăm pe degetele unei mâini spitalele pe care clasa politică le-a construit după Revoluție. Înțelegeți drama, realizați tragedia?

Cu lacrimi de crocodil, în prime time, despre neajunsuri, neputință și nesimțire

Cum să gestionezi un asemenea dezastru când resursele tale sunt la pământ? Medicii pleacă pe capete în străinătate și nici măcar creșterea salariilor nu a oprit acest exod. Pentru că, în cele din urmă, într-o familie e nevoie și de altceva, nu doar de dragoste, câțiva leuți și de restul promisiuni.

ADVERTISEMENT

Cele 8 spitale regionale pe care PSD le avea în plan s-au dus pe apa sâmbetei și s-au transformat într-o gargară politică de zile mari. Oamenii au pus ștampila, social democrații au ajuns la guvernare și s-au ocupat luni întregi cu altele. Că vor să recunoască sau nu, cei din PSD sunt conștienți că primordiale au fost anumite ordonanțe. Punct.

Cele 8 spitale regionale care azi puteau să însemne siguranță au dispărut a doua zi după anunțarea rezultatelor prin care țara a intrat pe mâna lui Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, cei care i-au înlocuit, adică PNL, n-au zis nici ei un cuvânt. ATENȚIE! Nici măcar un singur cuvânt despre eventuale spitale.

Există o singură certitudine – românii își construiesc singuri unități medicale în care să se trateze. Oamenii donează ca bezmeticii pentru aceste cauze și încet, dar sigur, câțiva „nebuni frumoși” ridică spitale care, la un moment dat, ne vor salva. Deocamdată, ele se construiesc.

ADVERTISEMENT

Că PSD, că PNL, că Dumnezeu știe ce, adevărul este că NE-AM LUAT ȚEAPĂ!

Și totuși, chiar și în aceste zile, bătălia pentru supremație în politică este una în plină derulare. Coronavirusul e un motiv perfect pentru altercații online, pentru dueluri prin tot felul de subsoluri și cotloane inventate de acești oameni. Și, în mod evident, nu aveau cum să lipsească primarii de sector. Dacă Gabriela Firea a făcut un pas în spate pe timp de pandemie, la rampă au urcat ajutoarele.

Ca la un semn, decizia Guvernului ca scările de bloc să fie dotate cu dispensere pentru dezinfectant a încins spiritele până la o temperatură în care mămăliga a explodat. Vorbim de ordonanța militară numărul 4 care obligă primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările asemenea dispozitive.

O cheltuială uriașă, mai ales că discutăm de aproximativ 50.000 de scări de bloc. O cheltuială pe care liberalii o aruncă acum în cârca social democraților, pentru că ei trebuie să plătească din bugetele de sector. Mai pe românește, decizia reprezintă răspunsul actualei guvernări la multiplele doleanțe pe care PSD le are în Parlament, beneficiind de paleta largă pe care o oferă coronavirusul.

Impactul bugetar la nivelul Capitalei ar fi unul uriaș, dar mai ales neprogramat. Pentru că, banii aceștia pleacă acum de la panseluțe și borduri. Da, în plină pandemie, acestea se pun de zor prin București.

Și ca într-o zi proastă de mahala, edilii și-au suflecat mânecile și s-au apucat să urle înspre Executiv. Unii s-au filmat prin scări de bloc, alții au boscorodit din propriul birou, dar, toți au avut același mesaj. Cine plătește pentru dispensere?

Răspunsul e simplu, domnilor!

NOI!

Și pentru că n-ați fost în stare să montați niște camere de supraveghere, tot unii dintre noi o să le și fure. Așa cum v-ați grăbit să anticipați!
Că de panseluțe s-au săturat toți neaveniții, toți puturoșii, toți micii afaceriști de cartier!

 

ADVERTISEMENT