News

Orașul care ar putea să dispară din cauza unui fenomen misterios. 50 de case au dispărut, 300 sunt în pericol

Orașul pe cale să dispară din cauza unui fenomen misterios. Nu mai puțin de 50 de case au dispărut deja și 300 sunt în pericol.
06.05.2023 | 17:47
Orasul care ar putea sa dispara din cauza unui fenomen misterios 50 de case au disparut 300 sunt in pericol
Orașul din Brazilia care ar putea să dispară din cauza unui fenomen misterios: 50 de case înghițite de pământ, 300 sunt în pericol
ADVERTISEMENT

Buriticupu este orașul din Brazilia care ar putea să dispară din cauza unui fenomen misterios. Până în prezent, 50 de case au dispărut deja, iar alte 300 sunt în pericol de a avea o soartă similară.

Orașul din Brazilia care ar putea să dispară din cauza unui fenomen misterios: 50 de case înghițite de pământ, 300 sunt în pericol

Este cunoscut faptul că alunecările de teren au loc în mod regulat în regiunile de nord ale Braziliei. În această primăvară, situația a devenit una critică și extrem de periculoasă pentru orașul Buriticupu.

ADVERTISEMENT

Așezarea din statul Maranhao este pur și simplu în pragul dispariției. În pământul din zonă au apărut cratere uriașe. Potrivit presei locale, unul dintre craterele apărute la granița orașului brazilian are un volum de 600 de metri cubi și o adâncime de peste 70 de metri.

Locuitorii spun, pe bună dreptate, că se tem pentru viața lor. Numai în ultimii 10 ani, trei străzi întregi pe care se aflau peste 50 de case au fost înghițite de acest crater uriaș. Au existat și victime. Nu mai puțin de șapte persoane au murit din cauza căderii în astfel de gropi în ultimii 20 de ani, scrie site-ul NYBreaking.

ADVERTISEMENT

Recent, problemele din zonă s-au agravat. ”Din cauza apariției neașteptate a acestei găuri, 27 de familii au fost evacuate din locul care este în pericol de prăbușire”, a declarat șeful pompierilor din oraș, Celio Roberto, la postul de radio local.

Care este explicația acestui misterios fenomen. Ce sunt așa numitele ”vocorocas”?

Presa locală mai scrie că orașul brazilian de 70.000 de locuitori suferă de atacul așa-numitelor ”vocorocas”. Asta înseamnă ”pământ sfâșiat” în limba indigenă tupí-guarani.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt eroziuni care încep ca mici crăpături în pământ. Apoi, ele cresc până devin cratere mari care, văzute din aer, arată ca niște canioane și avansează, înghițind bucăți de oraș.

Primăria din Buriticupu a declarat starea de ”calamitate publică” pe 26 aprilie. Totul în încercarea de a obține resurse de stat și federale pentru a începe lucrările de limitare a eroziunii. Dacă nu se iau măsuri urgente, orașul riscă să dispară pur și simplu din cauza acestor alunecări. Pe lângă cele 50 de case înghițite, alte 300 sunt în pericol.

ADVERTISEMENT

În plus, regiunea braziliană unde a fost depistat acest fenomen dezastruos este puternic lovită de defrișări. Între 2000 și 2020, Buriticupu a pierdut 41% din acoperirea sa forestieră.

ADVERTISEMENT
Tags: