Life

Orașul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Cazările sunt de două ori mai ieftine și toți turiștii pleacă mulțumiți

Orașul din România care este cel puțin la fel de frumos ca și Sighișoara. În plus, economisești bani și când vine vorba despre cazare.
12.02.2024 | 07:53
Orasul din Romania care e la fel de frumos ca Sighisoara Cazarile sunt de doua ori mai ieftine si toti turistii pleaca multumiti
Orașul din România care concurează cu Sighișoara la frumusețe. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să mergi într-o vacanță în România, dar Sighișoara este prea departe sau nu dispui de suficienți bani pentru asta, află că există un loc la noi în țară cel puțin la fel de frumos. Turiștii sunt mulțumiți pentru că nu este doar spectaculos, ci și mai ieftin.

Orașul din România care rivalizează cu Sighișoara

Pe drumul spre Sighișoara, unul dintre cele mai spectaculoase locuri de la noi din țară, există un alt obiectiv turistic pe lângă care este posibil să fi trecut fără să știi ce comoară se ascunde și ce frumuseți ai ratat.

ADVERTISEMENT

Orașul cu pricina este situat în județul Mureș și este la fel de vechi ca și cetatea mai sus numită, fiind datat pentru prima dată undeva pe la 1308, având în mare parte populație formată din secui.

Conform recensământului din 2021, în zilele noastre, acest oraș are aproximativ 1500 de locuitori, poartă numele de Saschiz și arată ca în basme. La fel ca Sighișoara, și-a păstrat farmecul medieval de-a lungul secolelor.

ADVERTISEMENT

Astfel că, din momentul în care vei păși aici, vei da peste construcții vechi ale orașului, printre care turnul principal al cetății. Acesta a fost refăcut în 1677, după modelul Turnului cu ceas din Sighișoara.

De ce merită să vizitezi orașul

De asemenea, pe fundația unei vechi cetăți romane, în anul 1493, în Saschiz se construia, în cinstea regelui Ștefan al Ungariei, o biserică fortificată. În plus, un alt obiectiv turistic de neratat este Cetatea Țărănească. Și de menționat este că și prețurile cazărilor sunt de două ori mai mici.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost ridicată între secolele XIV-lea și al XV-lea, de către secui, iar la vremea aceea avea ziduri înalte de nouă metri. Ruinele fortăreței sunt situate pe dealul care domină orașul.

De altfel, Saschiz a fost inclus pe lista UNESCO a siturilor din Patrimoniul Mondial în 1999- unde mai există alte cinci sate cu biserici fortificate. Este vorba despre a Prejmer, Viscri, Dârjiu, Câlnic și Valea Viilor.

ADVERTISEMENT

La momentul actual, orașul este un centru istoric de tâmplărie și pictură, iar în secolul al XVIII-lea s-a remarcat pentru ceramica sa de culoare albastru-metalic. Localnicii se ocupă cu agricultura, prelucrarea lemnului și turismul, notează playtech.ro. 

ADVERTISEMENT