News

Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet

Un oraș din România va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet. Despre ce este vorba?
24.04.2024 | 11:05
Orasul din Romania care va renaste spectaculos Investitia unui gigant italian il va transforma complet
Orașul din România care va renaște spectaculos. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oraș din România va renaște spectaculos odată cu investiția făcută de un gigant italian. Aici va începe o producție în masă chiar în acest an, iar informația a fost confirmată și de ministrul Economiei.

Orașul din România care va renaște spectaculos

Orașul din România care va renaște spectaculos este Cugir. Gigantul italian Beretta va începe producția de armament la Uzina Mecanică de aici, iar puștile ar urma să fie folosite atât de polițiștii români, cât și de militari.

ADVERTISEMENT

Se pare că armele de asalt din seria ARX urmează să le înlocuiască pe cele Kalaşnikov. Iar având în vedere războiul din Ucraina, o mulțime de țări vor să își sporească producția de arme și de muniție.

Ministrul Economiei a confirmat faptul că investiția va fi una uriașă. De asemenea, chiar în aceste momente există discuții și cu Armata Română în ceea ce privește producția armelor. Aceasta ar putea începe chiar din vară.

ADVERTISEMENT

„Suntem în discuţii, bineînţeles şi cu Armata României, pentru că noi trebuie să producem pentru ei, cum spuneam – de calitate, la timp şi dacă se poate şi ieftin.

Este un program care într-un final a intrat pe o zonă bună pentru că am adus Beretta aici unde lumea se pricepe să facă arme şi este mult mai uşor”, a dezvăluit Radu Oprea, ministrul Economiei, conform observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Investiția unui gigant italian îl va transforma complet

Odată cu acest pas, orașul ar urma să renască în mod spectaculos. Și se pare că nu este singurul. O fabrică de pulberi urmează să fie ridicată și la Reșița. Menționăm faptul că momentan, în România funcționează 13 de fabrici și uzine care produc arme și muniție.

Urmează însă să fie construite și alte două, una în Reșița, iar alta va fi ridicată de Romarm şi gigantul Rheinmetall din Germania în localitatea Victoria, din Braşov. Aici se vor produce pulberi pentru proiectile de război.

ADVERTISEMENT

Și se pare că și Germania este încântată de acest lucru. Pentru aliați, industria de apărarea este o prioritate, după cum confirmă chiar și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. „Investim mai mult în propria securitate, apărare, în comun că europeni, că nimeni să nu îndrăznească să ne atace”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT