Life

Satul din România care va renaște din propria cenușă. Ar putea deveni o nouă perlă a turismului românesc

Un sat din România va renaște din propria cenușă și are șanse mari să devină o nouă perlă a turismului românesc. Unde se află?
11.04.2024 | 13:37
Satul din Romania care va renaste din propria cenusa Ar putea deveni o noua perla a turismului romanesc
Satul din România care va renaște din propria cenușă. Sursă foto: captură YouTube, Tripadvisor / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul din România care va renaște din propria cenușă ar putea deveni o nouă perlă a turismului românesc. Având în vedere așezarea, sunt șanse mari ca o mulțime de turiști să își dorească să ajungă aici.

Satul din România care va renaște din propria cenușă

România are o mulțime de locuri superbe de care poate multe persoane nici nu știu măcar. De asemenea, sunt anumite locuri care au fost uitate de timp și de care nimeni nu s-a mai ocupat, cel puțin până acum.

ADVERTISEMENT

Locul despre care vorbim în continuare este unul cu adevărat magic. Iar odată cu reabilitarea anunțată de autorități, s-ar putea transforma total și ar putea să atragă turiștii ca un magnet.

Satul din România care va renaște din propria cenușă este Breb, Maramureș. Autoritățile au planuri mărețe aici. Mai exact, se dorește reabilitarea a 12 căsuțe tradiționale. Această acțiune face parte dintr-un proiect finanțat prin PNRR, care are o valoare de 5,1 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Acest program este derulat de consiliul Județean, în parteneriat cu primăria Ocna Șugatag, de care aparține satul Breb. De altfel este pentru prima oară când există un astfel de proiect la noi în țară.

Breb ar putea deveni o nouă perlă a turismului românesc

Care este povestea celor 12 căsuțe? Patru dintre ele sunt locuite de bătrâni singuri. De cealaltă parte, restul de opt case vor putea fi vizitate de turiști. Cei interesați pot face poze aici, ori se pot bucura de peisajul de poveste.

ADVERTISEMENT

Odată cu acest pas sunt șanse mari ca satul să renască din propria cenușă. Dacă mulți nu au auzit de el până acum, odată cu reabilitarea acestor case, lucrurile s-ar putea schimba, iar o mulțime de persoane ar putea ajunge aici. 

Primarul comunei se arată extrem de încântat de acest lucru. Există într-adevăr condiții clare pentru ca anumite case să beneficieze de acest program, însă lucrurile au mers destul de repede.

ADVERTISEMENT

“A fost primul proiect din țară de acest fel. Condiția a fost ca acele căsuțe să aibă minim 80 de ani, sunt căsuțe tradiționale. Am semnat contractul de finanțare și apoi, în colaborare cu Ordinul Arhitecților, Filiala Nord Vest, am început efectiv proiectarea din punct de vedere arhitectural și tehnic. S-a finalizat proiectarea, s-a făcut achiziția de lucrări și urmează să înceapă lucrările”, a explicat primarul comunei, Ioan Oanea, conform Adevărul.

Menționăm faptul că satul Breb are un număr mare de căsuțe tradiționale. Iar asta face ca locația să fie cu mult mai deosebită față de alte destinații din județul Maramureș.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion