News

Orașul din România cu cei mai mulți milionari pe metru pătrat. Cine sunt vecinii care împart un miliard de euro

Bucureștiul sau Clujul au pierdut lupta pentru titlul de oraș cu cei mai mulți milionari pe metru pătrat din România.
06.04.2024 | 16:43
Orasul din Romania cu cei mai multi milionari pe metru patrat Cine sunt vecinii care impart un miliard de euro
Cei mai mulți milionari din România se află în Constanța / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Zeci de români din acest oraș s-au îmbogățit pe urma afacerilor imobiliare, petroliere, turism sau transport naval. Paradoxal, nu vorbim despre București sau Cluj, localitățile considerate cele mai importante centre economice din România.

Constanța, orașul cu cei mai mulți milionari din România

Constanța este orașul cu cei mai mulți milionari pe metru pătrat. Aici se află 20 de afaceriști care se află în topul milionarilor români. Ei împart o avere totală de circa un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Cel mai bogat constănțean este Gabriel Comănescu, proprietar al Grupului Servicii Petroliere (GSP Offshore). Jurnaliștii de la Bugetul apreciază că averea acestuia urmează să crească în următorii ani, el fiind implicat în proiectul BLOW (Black Sea Floating Offshore Wind), finanțat de Uniunea Europeană.

În cadrul acestui proiect, o companie franceză urmează să lanseze pe Marea Neagră prima turbină eoliană plutitoare. Producția turbinei va fi asigurată de GSP Offshore. Averea lui Comănescu, potrivit Top 300 Capital este de 220-280 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Hagi și Halep, pe lista celor mai bogați constănțeni

Bogdan Idu este un alt constănțean care stă foarte bine la capitolul finanțe personale. Proprietar al companiei IDU Shipping & Services, preluată de la tatăl său, Bogdan Idu are o avere impresionantă, care de apropie de 220 de milioane de euro.

Mohammad Murad este un alt constănțean care se află pe o poziție fruntașă în topul milionarilor. Averea sa provine din turism și imobiliare și este de aproximativ 170 – 210 milioane euro. Libanezul candidează la alegerile locale din acest an, din partea AUR.

ADVERTISEMENT

Și Simona Halep se regăsește în topul celor mai bogați constănțeni. Averea sa personală este de aproximativ 48-52 milioane euro, bani pe care i-a obținut din sport și pe care i-a investit în sectorul imobiliar.

De asemenea, Gheorghe Hagi, prorietar al Hotelului Iaki din Mamaia și a academiei de fotbal care îi poartă numele, deține o avere estimată la 28 – 34 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Care este orașul cu cei mai mulți milionari din lume

Localitatea cu cei mai mulți milionari pe metrul pătrat din lume este Monaco, un oraș-stat suveran situat pe Riviera Franceză. Statisticile arată că unul din trei monegasci este milionar în euro. Patru dintre aceștia sunt miliardari.

Monaco are și cea mai scumpă piață imobiliară din lume. Cei care vor să-și achiziționeze un imobil aici trebuie să plătească în jur de 60.000 de euro per metru pătrat.

ADVERTISEMENT
Tags: