News

Orașul din România cu cele mai mari taxe și impozite! Cine ar fi decis lucrul acesta

Orașul din România cu cele mai mari taxe și impozite, care vor fi plătite în 2024. Totul s-a decis în urma unui scandal politic.
27.12.2023 | 22:30
Orasul din Romania cu cele mai mari taxe si impozite Cine ar fi decis lucrul acesta
Orașul din România cu cele mai mari taxe și impozite. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde autoritățile locale au decis să stabilească cele mai mari taxe și impozite. Totul are loc în urma unui scandal politic, iar cei care vor avea de suferit sunt locuitorii, nevoiți să scoată din buzunare mai mulți bani, în 2024.

Orașul din România cu cele mai mari taxe și impozite

Vorbim de municipiul Bacău, acolo unde edilul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a decis să retragă de pe ordine de zi proiectul de hotărâre, în urma cărora se stabilea valoarea taxelor și impozitelor locale. Deși proiectul urma să majoreze taxele cu 14 la sută, acesta nu a mai fost supus votului.

ADVERTISEMENT

Situația are loc în urma propunerii scăderii unor taxe și impozite, venită din partea opoziției, susținută în contextul slabei colectări locale. Ultima zi în care s-ar fi putut stabili nivelul taxelor și impozitelor locale pentru 2024 a fost miercuri, 27 decembrie.

”Este o problemă care ține de colectarea taxelor. Executivul, de la începutul mandatului, nu a reușit să colecteze ceea ce și-a propus. Ca să mărim taxele și impozitele, trebuie să venim în fața cetățeniloR. Să le spunem că am colectat tot și că mai avem nevoie de bani.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, bani sunt, municipiul a terminat ultimii doi ani cu excedent bugetar”, a transmis unul dintre politicienii din opoziție, avocatul Gigi Nucu Candet, potrivit Adevărul.

Conform sursei citate, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a fost enervat de propunerea de scădere a taxelor. Prin urmare, edilul a decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi. În concluzie, taxele locale vor fi mărite. „Ca să putem avea servicii publice de calitate, trebuie să avem și bani. Orice om întreg la cap știe că acestea costă”, a precizat primarul municipiului Bacău.

ADVERTISEMENT

„Această retragere de pe ordinea de zi este iresponsabilă, dar și în afara legii”

În acest fel, vor fi aplicate nivelurile maxime prevăzute de Codul Fiscal, indexate conform prevederilor în vigoare. Legea prevede ca această măsură să fie aplicată, în anul fiscal viitor, dacă hotărârea privind stabilirea taxelor și impozitelor nu este adoptată cu cel puțin trei zile lucrătoare înainte de expirarea exercițiului bugetar.

Viceprimarul din Bacău, Cristian Ghingheș, a spus că în urma deciziei primarului, ar urma ca taxele să fie dublate. ”Dacă primarul își menține decizia de retragere a proiectului, vom avea de-a face cu o dublare a taxelor și impozitelor.

ADVERTISEMENT

La imobilele persoanelor juridice vom avea de la 0,1 la 0,2, la apartamente pentru persoane fizice, impozitul se majorează de la 0,8, va fi 1,3 . Consider că această retragere de pe ordinea de zi este iresponsabilă dar și în afara legii”, susține viceprimarul Cristian Ghingheș, pentru sursa menționată.

 

ADVERTISEMENT
Tags: