Life

Orașul din România în care poți cumpăra o garsonieră cu banii de o mașină la mâna a doua. Traiul este ieftin aici și există locuri de muncă

Orașul din România unde poți achiziționa o garsonieră cu banii de o mașină la mâna a doua. Locul în care traiul este ieftin și există locuri de muncă.
24.02.2024 | 07:00
Orasul din Romania in care poti cumpara o garsoniera cu banii de o masina la mana a doua Traiul este ieftin aici si exista locuri de munca
Orașul din România unde o garsonieră se vinde foarte ieftin. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este Orașul din România unde poți să achiziționezi o garsonieră la un preț accesibil, cât pentru o mașină de mâna a doua. Este vorba despre un loc unde traiul este ieftin. În plus, sunt și locuri de muncă.

Orașul din România unde poți cumpăra o garsonieră cu banii pentru o mașină la mâna a doua

În timp ce prețurile pentru apartamente în orașele mari sunt foarte ridicate, chiar și pentru locuințele de la periferie, există locuri în România unde o garsonieră costă foarte puțin.

ADVERTISEMENT

Un loc în care poți plăti, pentru o garsonieră, prețul pentru o mașină la mâna a doua, este un oraș din județul Alba. Este vorba despre orașul Cugir, iar teritoriul acestuia e situat în partea de sud-vest a județului. Orașul propriu-zis e situat în partea de nord a teritoriului.

De asemenea, la 45 km sud-vest de Cugir se află municipiul Alba-Iulia, iar Deva la 45 km. Sibiu se află la 97 km de acest oraș, în timp ce pînă la Cluj-Napoca sunt 149 km.

ADVERTISEMENT

În orașul Cugir, prețurile apartamentelor sunt destul de accesibile. De exemplu, o garsonieră de 11,08 metri pătrați se vinde cu prețul de numai 22 135 de lei, adică peste 4.400 de euro.

Trebuie menționat că garsoniera este situată la etajul 4, care este și ultimul din bloc. În anunț se mai precizează că locuința se vinde la licitație. Aceasta este amplasată în partea de nord-vest a orașului, într-o zonă rezidențială, Micro 7.

ADVERTISEMENT

“În proximitate, regăsim Parcul Micro 7 și Stadionul Parc. Zona de amplasare a proprietății este rezidențială, în vecinătate predominând blocuri cu regim de înălțime P+4E, case unifamiliale vechi și se bucură de un interes moderat în rândul cumpărătorilor”, mai arată anunțul postat pe un site de imobiliare.

Traiul din Cugir este ieftin

În prezent, populația orașului este de 25.950 locuitori, iar dintre aceștia 25.073 sunt de naționalitate română. Aproximativ 13.500 de persoane reprezintă populația activă a orașului, adică 42,9% din populația totală. Aceasta este cuprinsă, în general, în activități industriale, construcții de mașini, prelucrarea lemnului sau confecții.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 1.600 de persoane lucrează în domeniul prestărilor de servicii, comerţ, transporturi, telecomunicaţii, activităţi hoteliere și administrație. În sănătate, cultură și învățământ lucrează aproximativ 650 de persoane.

Există câteva locuri de muncă și în agricultură și silvicultură, care constituie aproximativ 9% din populația activă, informează primariacugir.ro.

În orașul Cugir și în apropiere sunt câteva obiective turistice care ar putea fi de interes pentru cei care vizitează zona. Printre acestea se numără cetățile dacice din Munții Orăștiei, precum Blidaru sau Sarmizegetusa.

În apropiere se mai află și câteva mănăstiri, cum ar fi Plăișorul Ciorii (10 km), Oașa (60 km) sau Calene (5 km). Turiștii mai pot vizita, de altfel, Muzeul memorial Aurel Vlaicu, aflat în satul cu același nume.

Zonele de agrement Râul Mare si Râul Mic Cugir, Cetatea dacică de pământ de la Cugir și sălile muzeistice din clubul elevilor și copiilor Cugir sunt câteva obiective ce merită să fie luate în calcul, informează turistinfo.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: