Life

Orașul din România în care vor fi montate cele mai multe camere de supraveghere. Va fi cel mai performant sistem din țară

Orașul din România unde se vor monta cele mai multe camere de supraveghere. Va fi cel mai performant sistem de la noi din țară.
22.03.2024 | 00:15
Orasul din Romania in care vor fi montate cele mai multe camere de supraveghere Va fi cel mai performant sistem din tara
În ce oraș din România se vor monta cele mai multe camere de supraveghere. Sursa foto: Freepik/onlyyouqj
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde vor fi montate cele mai multe camere de supraveghere. Va fi cel mai performant sistem din țară. Se vor monta 1.500 de camere în acest oraș.

Orașul din România unde se vor monta cele mai multe camere de supraveghere

Într-un oraș din România se vor instala mai multe camere de supraveghere, după ce un sistem performant a fost aprobat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României.

ADVERTISEMENT

Este vizat municipiul Arad, acolo unde vor fi instalate 1.500 de camere video pentru a monitoriza orașul. Reprezentanții Primăriei au enumerat beneficiile montării unui astfel de sistem.

Creșterea securității publice, gestionarea mai bună a traficului și prevenirea și investigarea infracțiunilor de trafic sunt câteva dintre avantajele amintite. La acestea se mai adaugă creșterea eficienței operaționale și asigurarea securității în zonele publice.

ADVERTISEMENT

“Avantajele folosirii unui sistem de inteligență artificială în CCTV (Televiziune cu circuit închis) sunt multiple: detectarea automată a comportamentelor suspecte, recunoașterea automată a obiectelor și persoanelor, analiza automată a imaginilor video, optimizarea resurselor umane, răspuns rapid la incidente”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Când ar putea fi montate camerele video

Această investiție s-ar ridica la suma de 11 milioane de euro. Sistemul ar urma să fie achiziționat în leasing de municipalitate, pe o durată de trei ani. În acest timp va beneficia de servicii de operare și mentenanță. La finalul duratei de leasing, camerele video vor intra în patrimoniul municipiului.

ADVERTISEMENT

“Suntem la faza de studiu de fezabilitate care a fost aprobat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, un demers absolut necesar care verifică pe de o parte că toate echipamentele nu sunt cu o dedicație specială, pentru o anumită firmă, precum și faptul că ele au capacitatea de fi integrate în tot ce înseamnă digitalizare, nu doar în oraș ci la nivelul întregii țări”, a mai spus edilul, potrivit antena3.ro.

În acest moment, în Arad există un sistem video digital în câteva locații importante din oraș. Mai exact, este vorba despre 84 de camere de supraveghere monitorizate de Direcția Generală Poliția Locală Arad. Acest sistem a fost achiziționat prin Programul HU-RO 2007-2013, iar camerele oferă imagini live în oraș.

ADVERTISEMENT

Proiectarea ar urma să se facă la toamnă și la iarnă, iar de anul viitor ar începe execuția, dacă lucrurile se vor desfășura normal. Vor exista camere pe mai multe categorii.

De exemplu, unele vor citi plăcuțele de înmatriculare, iar altele pot alarma problemele din apropierea școlilor. Alte camere vor semnala blocaje în trafic, incendii și alte probleme.

“ (…) Important este softul care integrează de la e-ticketing până la telegestiune, precum și faptul că au capacitatea de a semnala în mod real orice problemă care apare la nivelul municipiului și să atenționeze cel mai apropiat echipaj care s-ar putea deplasa la fața locului pentru a interveni, în cel mai scurt timp posibil.

Va fi cel mai performant sistem din România și singurul care are capacitatea de a le integra pe toate celelalte”, a mai spus Călin Bibarț, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: